Здравейте,от скоро имам Fiat Marea 2.4TD HLX, но срещам затруднение с аларма, която ми подари един приятел. Алармата е Giordon G10 или нещо такова. Проблема ми обаче е с разгадаването на схемата за свързване:
Не мога да разбера, кое къде да свържа. Разглеждах схемите за кабелите от ръководството за мареа, но там пише само цветовете на кабелите, но не и за какво са самите кабели.Ще съм много благодарен, ако някой може да ми окаже съдействие и да ми каже, кой кабел къде да свържа.Също така в упътването пише, че има значение за заключването на вратите дали е сигнал и 12В или е сигнал и "-" ("земя"). Аз не можах да разбера Мареата, по кой от двата варианта трябва да се свърже и къде трябва да се свържат кабелите...Ще съм много благодарен, ако някой ми помогне със свързването на тази аларма. Защото колата ми стои на вън и малко ме е страх.П.п. Докато ровех в опити да открия някаква информация, прочетох, че със зеления кабел (който е за отваряне на багажник), може да се направи при заключване на колата да се вдигат и прозорците. Някой дали знае дали е възможно това?Благодаря предварително на всички отзовали се!
Не мога да разбера, кое къде да свържа. Разглеждах схемите за кабелите от ръководството за мареа, но там пише само цветовете на кабелите, но не и за какво са самите кабели.Ще съм много благодарен, ако някой може да ми окаже съдействие и да ми каже, кой кабел къде да свържа.Също така в упътването пише, че има значение за заключването на вратите дали е сигнал и 12В или е сигнал и "-" ("земя"). Аз не можах да разбера Мареата, по кой от двата варианта трябва да се свърже и къде трябва да се свържат кабелите...Ще съм много благодарен, ако някой ми помогне със свързването на тази аларма. Защото колата ми стои на вън и малко ме е страх.П.п. Докато ровех в опити да открия някаква информация, прочетох, че със зеления кабел (който е за отваряне на багажник), може да се направи при заключване на колата да се вдигат и прозорците. Някой дали знае дали е възможно това?Благодаря предварително на всички отзовали се!

Само да уточня, че линкът, който си дал по-горе не ми бе особено полезен. Защото там не открих моята аларма има други модели, чиито кабели не отговарят на моята. В крайна сметка се разрових в схемата на оригиналната аларма и мисля да се прикача към част от нейните кабели. Но все още не ми е ясно всичко за това реле, към което се подава сигнал по жълтия кабел. Къде трябва да се включат останалите 3 извода? Трите извода са два зелени кабела и един бял. До колкото разбирам по схемата в/у самото реле двата зелени кабела са двата извода на прекъсвача в релето. Също не ми е ясно и какъв е тоя "key", който е свързан към зелен и бял кабел от релето. Като цяло ще съм много благодарен, ако някой ми обясни каква точно е функцията на това реле. До колкото виждам и разбирам схемата, ми изглежда това реле да прекъсва захранването към стартера или нещо такова. Но не искам да гадая затова търся помощ от по-компетентни. П.п. kluchar можеш ли да ми обясниш по-точно под коя седалка се намира този конфорт модул? Под задната седалка имам една кутия, но тя май е за ел. стъклата отзад... Yellow_Flash_Colorz_PDT_49Ако се окаже, че нямам конфорт модул. Не мога ли да направя стъклата да се вдигат по друг начин? И какво да го правя този зелен кабел от алармата, който пише, че е за багажник?Благодаря отново на всички отзовали се!
Коментар