Здравейте колеги,имам следния проблем .Когато вали силно и карам бързо /по магистрала примерно / ми се мокри въздушния филтър.Вече хвърлих един дебитомер докато установя проблема . Много гаден проблем ,веднъж се наложи на пътя да си суша филтъра щото направо колата заглъхва тотално. Сега когато я карам в лошо време и махам въздуховода от маската.Чудя се ,да не би да трябва ,някаква защита под филтъра понеже тръбата е точно под него, а при мен няма нищо.Ако някой има идея и иска да я сподели как да си отсраня този проблем моля пишете .
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мареа jtd 105 - мокри се въздушния филтър
Collapse
X
-
гледал съм кутията ,няма никъде пукнато . Единствената възможност е да влиза през въздуховода .Защото като махна тръбата от маската нямам проблеми . Но забравям понякога хора сме все пак ,пък и не е редно да влиза вода от там.Не трябва ли да има нещо подобно на входа на кутията .. [/img]Marea Weekend-1.9 Jtd-Elx-2000
Коментар
-
сваляш пластмасата(това което е на позиция 1) но си оставаш маркуча(позиция 4) и няма да имаш проблемstan.s написа:гледал съм кутията ,няма никъде пукнато . Единствената възможност е да влиза през въздуховода .Защото като махна тръбата от маската нямам проблеми . Но забравям понякога хора сме все пак ,пък и не е редно да влиза вода от там.Не трябва ли да има нещо подобно на входа на кутията .. [/img]Bravo 1.9d 97г
Коментар
-
Аз това и правя ,махам маркуча от маската когато трябва да пътувам при лошо време.Значи това мокрене се получава,когато изпреварвам товарни камиони . Първата лента винаги има коловози където се събира вода при проливен дъжд. Камионите правят един ужасен стълб ,все едно кофи ти хвърлят върху колата .Е точно тогава се прецаква филтъра .... а на мен ми се налага често да пътувам .сваляш пластмасата(това което е на позиция 1) но си оставаш маркуча(позиция 4) и няма да имаш проблемMarea Weekend-1.9 Jtd-Elx-2000
Коментар
-
Е то много ясно че ако се набие вътре водата, тя ще влезе. Аз когато сменях въздушния филтър ми направи впечатление, че освен хартиената хармоника има и залепен дунапрен върху нея. А на новия който бях взел нямаше. Това не знам дали не е било с тая цел. Или просто по-добро пречистване. Във всеки случай ако оставиш маркуча да смуче без въздухозаборника, няма да влиза вода. Както е на пунтото - просто под капака и наляво. Също виж и преди въздухозаборника, мисля че имаше някаква мрежичка, да не би да я няма при тебе.
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар