Здравейте имам Fiat Brava JTD 105 докато шофирах и изведнъж усетих, как като давам газ не се изтегля колата после изведнъж си дръпна, така ми направи на два пъти, като след единия път тъкмо спирах и направо сам изгаса двигателя, запалих веднага и после, като я оставя да работи на обороти пак гасне, запалих отново и я изрязах и се оправи и повече нямаше проблем. По таблото не ми светна нищо за проблем, някой сеща ли се от кое може да е, мисля си дали да не я закара да я закачат, може да има грешки за изчистване а и ми прави впечатление, че по някога на обороти в спряно състояние започва да работи неравномерно мотора и оборотомера мърда и след време се оправя.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Моментно колебание в двигатела
Collapse
X
-
жтд-то не страда от израза: "дърпа въздух" (абе страда ама резервоара трябва да е празен)aandro написа:Излезе един хлабав маркуч на горивото, стяжката му се беше повредила и явно дърпаше въздух от както я смених няма проблеми, оборотите си заспаха, направо мъркаivel написа:точнооооооооооBravo 1.9d 97г
Коментар
-
Глупости. И като смуче въздух от лабавия маркуч къде отива тоя въздух? Или викаш - самообезвъздушава се. Но пък не съм чувал помпа с въздух да прави налягане. При мен изначалния проблем си беше точно въздух и от много човъркане ми сложили клапана накриво и на третия ден се строши.nsn написа:жтд-то не страда от израза: "дърпа въздух" (абе страда ама резервоара трябва да е празен)aandro написа:Излезе един хлабав маркуч на горивото, стяжката му се беше повредила и явно дърпаше въздух от както я смених няма проблеми, оборотите си заспаха, направо мъркаivel написа:точнооооооооооSteliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
колега когато почнеш сам да си ремонтираш колата и си наясно със системите им и тяхното работене тогава пиши/спори иначе трупаш само мнения и подвеждаш колегите.Лека вечер :Djenshen73 написа:Глупости. И като смуче въздух от лабавия маркуч къде отива тоя въздух? Или викаш - самообезвъздушава се. Но пък не съм чувал помпа с въздух да прави налягане. При мен изначалния проблем си беше точно въздух и от много човъркане ми сложили клапана накриво и на третия ден се строши.nsn написа:жтд-то не страда от израза: "дърпа въздух" (абе страда ама резервоара трябва да е празен)aandro написа:Излезе един хлабав маркуч на горивото, стяжката му се беше повредила и явно дърпаше въздух от както я смених няма проблеми, оборотите си заспаха, направо мъркаivel написа:точнооооооооооBravo 1.9d 97г
Коментар
-
Гледаха я на компютър първо и ми казаха, че е някакъв клапан, който уж се замърсявал и трябвало само да се издуха, но и така не успяха да го развият и точно над него беше това, като разпределител някакъв метален в който влизаха няколко маркучи и единия беше с тази повредена стяжка и нея я смених понеже нямах възможност за други опити да се развива този клапан, който е на кофти място и със супер скапано измислени болтове. И така тръгнах на море и никакви проблеми от тогава, изчезна си изцяло това колебаене в оборотите, което го имаше на свободен ход, преди една седмица се върнах и от Габровския балкан. От тогава съм минал около 1500 км. и никакви проблеми затова предполагам, че е от този маркуч, тъй като след неговата корекция всичко си дойде на мястото по рано постоянно се мърдаше оборотомера при свободен ход на мотора и това придърпване и гаснене ставаше в движение за което бях писал а в момента си работи просто суперnsn написа:колега когато почнеш сам да си ремонтираш колата и си наясно със системите им и тяхното работене тогава пиши/спори иначе трупаш само мнения и подвеждаш колегите.Лека вечер :Djenshen73 написа:Глупости. И като смуче въздух от лабавия маркуч къде отива тоя въздух? Или викаш - самообезвъздушава се. Но пък не съм чувал помпа с въздух да прави налягане. При мен изначалния проблем си беше точно въздух и от много човъркане ми сложили клапана накриво и на третия ден се строши.nsn написа:жтд-то не страда от израза: "дърпа въздух" (абе страда ама резервоара трябва да е празен)aandro написа:Излезе един хлабав маркуч на горивото, стяжката му се беше повредила и явно дърпаше въздух от както я смених няма проблеми, оборотите си заспаха, направо мъркаivel написа:точноооооооооо
Коментар
-
Нищо не са му издухали, щото не са го сменили. На моя нали му духаха - турнали го накриво и се счупи на третия ден. В помпата. Добре, че последния майстор поне не е от тия от гаражния фолклор. И конкретния такъв каза, че дори и пет помпи да има преди горивния филтър - той задължително си го пълни с гориво преди да го сложи, щото иначе става весело. Абе що много хора продължават да омаловажават елементарните проблеми? Преди 5 години като ми умря датчика на коляновия вал ме пращаха пак в девета глуха. Накрая прежалих едни пари, смених го на "идея" и колата нямаше грижи до преди месец, като ми я убиха с въздух.Що като я дърпаха и накрая запали, а?ivel написа:издухали са ти регулатораSteliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар