аз вече започвам подготовката за голямата и студена зима... Имам 2 питания, ако може колеги помагайте. 1. Мисля да сменям свещите какви ще ми препоръчате. От йбей гледах за 36 паунда 4 бр. NGK добре ли е?2. Лампата на свещите не ми свети преди светкаше за по 1 секунда и чаках релето, за да знам кога да паля че на -20 си е студ. Въпроса ми е на какво се дължи несветенето на лампата? Благодаря предварително за съветите
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
НякоИ питания относно Bravo JTD
Collapse
X
-
Re: Някой питания относно Bravo JTD
хм лошо много лошо въпроси без отговори...sharky871 написа:аз вече започвам подготовката за голямата и студена зима... Имам 2 питания, ако може колеги помагайте. 1. Мисля да сменям свещите какви ще ми препоръчате. От йбей гледах за 36 паунда 4 бр. NGK добре ли е?2. Лампата на свещите не ми свети преди светкаше за по 1 секунда и чаках релето, за да знам кога да паля че на -20 си е студ. Въпроса ми е на какво се дължи несветенето на лампата? Благодаря предварително за съветитеФиат Браво 1.9 JTD REMAP
-
А защо искаш да си смениш свещите? Докато ти е работила лампата, нали не е мигала след като запалиш?Иначе, ако държиш да ги смениш, купи си свещи Iskra, в Косер ги има. Аз ги взех преди три години за 8 и нещо едната. Последно разбрах че били по около 10 лева. Не са скъпи, доста колеги карат с тях, и са доволни, аз също. Три зими изкарах с тях, проблеми никакви. Като рекламата на Кауфланд "хубаво и евтино"
.Относно лампата, може би е изгорял диода, ама се съмнявам, трябва да се свали таблото да се погледне. Не мога да кажа на какво точно се дължи.
Коментар
-
...
ами питам щото дава проблеми няколко пъти зимата неясно от какво върти като луда а не пали??? и ся се чудя е това http://www.ebay.co.uk/itm/Fiat-Brava...ht_2290wt_1037 за къде е и да го сменя ли?Фиат Браво 1.9 JTD REMAP
Коментар
-
не е мигала ама сега не знам дали не мига защото въобще не светиnikolce написа:А защо искаш да си смениш свещите? Докато ти е работила лампата, нали не е мигала след като запалиш?Иначе, ако държиш да ги смениш, купи си свещи Iskra, в Косер ги има. Аз ги взех преди три години за 8 и нещо едната. Последно разбрах че били по около 10 лева. Не са скъпи, доста колеги карат с тях, и са доволни, аз също. Три зими изкарах с тях, проблеми никакви. Като рекламата на Кауфланд "хубаво и евтино"
.Относно лампата, може би е изгорял диода, ама се съмнявам, трябва да се свали таблото да се погледне. Не мога да кажа на какво точно се дължи.
Фиат Браво 1.9 JTD REMAP
Коментар
-
Това което си дал на линка, няма нищо общо с непаленето на колата. Това също е подгревна свещ, само че е за подгрев на антифриза, система която не всички JTD-та я имат. Целта е двигателя да достигне работна температура по-бързо.Иначе, изправно JTD без подгревни свещи, пали без много драми и при минусови градуси. Затова и лампата зимно време при не особен студ гасне веднага. Я гледай на -18 градуса колко време свети.Явно имаш някакъв проблем с подгревната система, и е хубаво да се провери/диагностицира. Релета, свещи, всичко. Има доста писано във форума, ако не те е страх да си цапаш ръцете, чети и действай. Ако не майстор, има добри в раздела "сервизи и магазини".
Коментар
-
Сега забелязах че си от Самоков, не мога да ти помогна
. Нека някой колега каже. Всъщност ако можеш да работиш с мултицет, трябва да провериш съпротивлението на свещите, и дали идва ток до тях. За тази работа не ти трябва кой знае какъв майстор.Ако колата не пали само под -20, може подгрева да е на ред, там вече много фактори влияят.
Относно лампата свали таблото, и виж диода да не се е откъснал. Пробвай с шамар по таблото дали няма да светне като даваш на контакт.И пак казвам, потърси във форума, писано е бая за тази система. И сам ще се справиш.
Коментар
-
Абе на -23 нафтата е била на желе - кое точно ще запали???Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Сега ще ти обясня на бързо, ако е мигала преди това значи една свещ или повече не са подгрявали или бушона ти е изгорял, сега не мога защото на +18гр не подгрява!!! А сега е горещо времето, така че проблем с лампата нямаш, просто не задейства подгрева и от там не намира че имаш проблем, това виж си бушона който е в двигателния отсег или си смени свещите и си готов!Аlfa Romeo 156 2.4 JTD 99'
Коментар
-
Тъп въпрос от моя страна, ама ако имам изгоряла/ли свещи ще се запише ли като грешка в ECU?Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
Мерси за бързия отговор! Значи за сега мога да спя спокойно
.
Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар