Здравейте!Имам следния проблем:Смених и четирите свещи на Браво 1,9 td,след палене с много зор индикатора за свещите мига!въобще колата пали много трудно!според мен не достига ток до подгревните свещи!Къде да търся проблема!?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Не достига ток до подгревните свещи
Collapse
X
-
Сериозна модификация :D При мен няма проблем с паленето, но често като е студен ДВГ, след запалване мига индикатора за проблем с подгрева. Като е топъл ДВГ, примерно карал съм преди час и като запаля не мига ндикатора. За това питах какво сее случило при теб.angellss написа:Пускат се кабели от релето,вкарват се в купето, поставя се бутон и подгряваш ръчно!Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Аз имам същия проблем и в студа си палеше нормално ама си свети идикатора, а съм сигурен, че нямам изгорели свещи защото ги гледах една по една, освен това си свети и то когато си поиска. Тази сутрин на студен старт не свети, после я изгасих след около километър, паля и почва да мига...Релето съм го сменил с ново (буксите са напръскани с контактен спрей) и пак си е така, също така пробвах и с различен комплект свещи и пак си мига като си решиDido_Lyubenov написа:Сериозна модификация :D При мен няма проблем с паленето, но често като е студен ДВГ, след запалване мига индикатора за проблем с подгрева. Като е топъл ДВГ, примерно карал съм преди час и като запаля не мига ндикатора. За това питах какво сее случило при теб.angellss написа:Пускат се кабели от релето,вкарват се в купето, поставя се бутон и подгряваш ръчно!
. Сигурно нещо някъде не комуникира правилно и затова свети ама ...
Коментар
-
Тази грешка няма нужда от изчистване при ТД100 ( което пропуснах да напиша ). Като смених подгревни свещи спря да се мига индикатора, а този проблем се появи след около 2 години. Мисля че е от лош контакт някъде по силовата верига, защото се усеща по-слбия подгрев на някой цилиндър в големите студове, но не е като при изгоряла свещ. Ще се заровя тия дни да проверя как са бушоните, релето и кабелите за подгрева.iakvvu написа:Изчисти грешката за проблем с подгрева и пак виж дали ще мига лампата. Ако пак се появи значи пропускаш нещо в ремонта.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Чистя я грешката и пак се появява ама без закономерност, когато сама си реши. Незнам къде и какво повече да гледамiakvvu написа:Изчисти грешката за проблем с подгрева и пак виж дали ще мига лампата. Ако пак се появи значи пропускаш нещо в ремонта.
За колега angellss: грешката се чисти като вържеш колата към ФЕС и там имаш бутон за чистене. Става и с безплатната версия на програмата, само трябва да си купиш кабел OBD2 стандарт и си готов.
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар