Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с оборотите на мареа 2,4тд

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Проблем с оборотите на мареа 2,4тд

    Здравейте КолегиПреди седмица станах собсвеник на една Марея 2,4тд 125.Колицата има някои дреболии за оправяве които не работят.Но има малко нестабилна работа на мотора.Пали от четварт както му се вика,но като запали и докато е студена още оборотите се опитват да играят!Съвсем лекично но се забелязва.Като загрее някои път се оправя по някои път не?На какво се дължи това?Никога не сам се занимавал със дизели,понеже съм фен на бензиновите мотори.Доколкото забелязах колата има дебитомер или мафНа другата ми кола форд ескорт също имам маф,проблемна джаджа си е иска си редовно чистене.Може ли това да и е проблема за обороте на фиатчето?Дюзите са абсолутно сухи,няма течове на нафта,видимо нищо нередно.
    Fiat Marea 2,4TD

    #2
    И азе имам такъв проблем но за 1 година не съм му намерил решение.Ту се оправя ту не със всяккава нафта съм карам не е от нея .

    Коментар


      #3
      Има оправяне на проблема но не е за самостоятелни изяви!!!За това мисля че не е редно да насърчавам който и да било да бърка където не трябва!!!Не е от дебитомера,той ще спъне колата да не върви,а ти не се оплакаваш от това!Колата ти спира да играе със оборотите когато включиш консуматор или климатика-нали!Поздрави!

      Коментар


        #4
        Къде е му е болестта тогава?
        Fiat Marea 2,4TD

        Коментар


          #5
          Може и от ГНП да идва проблема

          Коментар


            #6
            Full_Maxx написа:
            Може и от ГНП да идва проблема
            Точно!!! Иска да си поиграе с него някой който е в час!!!За това не препоръчвам да пипате.Все пак колата си е ваша и вие решавате.Успех!

            Коментар


              #7
              Същия проблем има и при мен от 2 години ,но смених помпата с нова и нищо не се промени.Плаването на оборотите започва при различни температури на двигателя в зависимост от околната температура и нафтата която налея, а когато спускам по надолнище на скорост се усеща как двигателя си спира нафтата и пак я пуска , има забавя и ускорява в итервал от 1-2 секунди.Не съм сменял само датчика за обороти на маховика. Ако някой има разумно обяснение за този ефект да каже, чух за доста нови коли които правят същото .

              Коментар


                #8
                Проблема го реших , като смених датчика за обороти на коляновия вал и умната дюза я замених с Lucas /от 1,9 ТД тя поне не тече като Bosh /

                Коментар

                Working...
                X