И каква е идеята изобщо да го правя това ?Какво печеля с изолирано тротъл боди ? Освен по-грубото гасене на двигателя :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Трака и пуши при запалване на студен мотор.
Collapse
X
-
ilko-gd написа:D. Stanev Някак не ми се струва нормално колата да пуши така, особено след ремонт на мотора.Най-вече Astra H 1.9 CDTI (JTD) 120 к.с. и ако има къде Делта 3
Коментар
-
Ми до сега вече с 4-та дизелова кола опита ми е показал, че нищо не трябва да спира свободното постъпване на въздух в мотора. Дизела работи с излишък на въздух, няма строго определено отношение въздух / гориво. От тук и по-доброто горене - като е повече въздуха си сигурен, че всичкото гориво е изгоряло, от там и липсата на пушек.А дроселовата клапа не работи само при гасене - според мен затваря частично при празен ход и малко натоварване за да може да смуче повече изгорели газове през ЕГР-а. Поне така беше на Мерцедеса, на Фиата не съм го и гледал, директно и запуших вакуума.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
Преди малко свалих ремъка ,запалих колата и о чудо гробна тишина мърка като новородено коте. Както бях свалил ремъка реших да сваля и демпферната шайба да я видя в какво състояние е тя. Ето няколко нейни снимки.След това хванах шайбата на алтернатора и гледайки ротора започнах да я въртя ту в едната ,ту в другата посока ,като и в двете посоки ротора се въртеше. Май извода е ,че от демпферната шайба и запеклата шайба на алтернатора ми трака мотора. После като закачих ремъка палнах мотора леко изтрака за 20-30 секунди и се укроти ,но след това пуснах халогените ,задните стопове за мъгла ,моторчето на парното на 4-тири ,дългите и така жестоко зе да трака та даже ме хвана страх.
FIAT STILO 1.9JTD 2002
Коментар
-
Сменяй си тогава тази демпферна шайба, дето си я смъкнал, ( аз си купих такава за 250 лв. ) и това ще се е сигурно единствения проблем. Следващия път като питаш за някакъв съвет, давай ТОЧНА информация, защото като ти гледам снимките на шайбата, съм сигурен че е тракала поне 6 -7 месеца. Ама ти зареди от друга бензиностанция и шайбата изведнъж се скапаПодведе всички доста сериозно, колега.
Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Dido_Lyubenov написа:Сменяй си тогава тази демпферна шайба, дето си я смъкнал, ( аз си купих такава за 250 лв. ) и това ще се е сигурно единствения проблем. Следващия път като питаш за някакъв съвет, давай ТОЧНА информация, защото като ти гледам снимките на шайбата, съм сигурен че е тракала поне 6 -7 месеца. Ама ти зареди от друга бензиностанция и шайбата изведнъж се скапаПодведе всички доста сериозно, колега.
Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002
Коментар
-
chaveto написа:Аз си мисля, че демпфера е бил тръгнал и след блокирането на шайбата на генератора демпфера е сдал багажа за норматив. Ротора на генератора има голяма маса и трудно се спира.Тази демпферна шайба щади ремъка и има голяма роля при включване на компресора на климатика. Всичко друго ще си работи нормално и с плътна шайба (без демпфери и тем подобни).
Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
На генератора се слага фрайлайф шайба защото както казах има голяма маса ротора а и защо да не остане да се върти след отнемане на газта. За това е сложена фрайлайф шайбата на генератора. Натам демпферната шайба си има други предназначения. Факт е, че при блокирала шайба на генератора.... демпферната се натоварва в повече и точно затова си мисля, че генератора е скапал въпросната шайба. А сега моско.... какво имат под капака е друг въпрос.П.С. а демпфера не е предназначен да щади толкова ремъка колкото останали неща.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар