Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Подскачане на двигателя Fiat Браво TD-100

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Подскачане на двигателя Fiat Браво TD-100

    Колеги имам един доста неприятен дерт и немога да открия от къде е.Колата е Фиат браво TD-100.Двигателят си работи перфекно без никакви колебания,но кодато тръгна и започва да подскача целия двигател.На първа не се осеща толкова но на 2-3... вече става страшно,имам чуството че ще излезе от коша.Когато ускорявам много плавно това не е впрапиращо.Вчера се хванах в ръце и свалях 1 по 1 всичките тампони на кутията и двигателя-видимо са здрави даже нямат и напукано само къде онази малката щанга над двигателя е закъсан единия тампон.Въпроса ми е възможно ли е от него да е чак толкова засукването на двигателя ? Проверих и всички болтове на магарето да не са разхлабени и това не е.Помагаите ???

    #2
    Тампоните и те имат срок на годност, все пак са от каучук. Смени скъсания тампон и виж какво ще стане.
    Fiat punto 2001г. 1.9DS 60hp 4.9/100 , 4.4/100

    Коментар


      #3
      Така и мисля да направя,но несам чувал тампоните да се сменят като консуматив а само кога почне да се напуква.Аз като ги свалих и пробвах до колко е еластичен и после ходих до 1 автоморга но и те имаха същите свойства както и моите.

      Коментар


        #4
        Все си мисля, че проблема не е от тампоните. Ако има проблем с някой тампон то двигателя ще отиде в едно положение при подаване на газ и там би трябвало да остане докато не се отнеме газта. На мен по скоро ми прилича на блокиращи карета и от там усилието към двигателя.

        Коментар


          #5
          да но пробвах като засиля към 100-120 с големи поскоци и и стисна съединителя или я освободя от скорост няма никакъв проблем и не намаля скороста

          Коментар


            #6
            Провери си каретата. При проблемни вътрешни карета се получава въпросното подскачане. Имаш чувството, че гумите са ти на яйце и ту засилва ту намаля. По някой път трепери кормилото.......

            Коментар


              #7
              Re: Подскачане на двигателя Fiat Браво TD-100

              Bashev написа:
              .......само къде онази малката щанга над двигателя е закъсан единия тампон.Въпроса ми е възможно ли е от него да е чак толкова засукването на двигателя ?
              От горната щанга - не! При мен едни бургаски майстори я бяха монтирали обратно, как са успели, не знам ?! След като я обърнах по-близкия до мотора тампон, беше не закъсан а напълно деформиран (съдран) и като подпреш мотора имаше луфт, но липсваха така описаните подскоци.
              FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V

              Коментар


                #8
                Bashev написа:
                да но пробвах като засиля към 100-120 с големи поскоци и и стисна съединителя или я освободя от скорост няма никакъв проблем и не намаля скороста
                Ако имаш време може да се уговорим да я погледна може и да ти помогна.Нанесох корекция на първото ти мнение в темата - пише се Фиат ,а не фят.
                Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

                Коментар


                  #9
                  Почти на 90% саm сигорен че е вътрешното дясно каре но въпроса е че немога да си намеря от браво ,а ми предлагат от мареа със същия двигател TD-100.Дали имат някаква разлика?

                  Коментар


                    #10

                    Коментар

                    Working...
                    X