КОЛЕГИ МОЛЯ ПОМАГАЙТЕ!!!! наскоро ми прегря двигателя, главата се спука и паднаха парчета в цилиндрите, както и да е,отидох при едни "майстори" да ми сменят двигателя,смениха ми го, но от тогава разхода ми от 4.5/5 на 100 стана 9/10 на 100 и сега доста пуши, не върви колкото преди, дори грам не иска да завърти гуми, няма изобщо старт, започва да върви чак след около 3000об. мин. и се чува някакво почукване на тихите, сякаш от клапани, казаха ми че може би помпата имала много отпуснат аванс, погледнах го и него , но беше върнат докрай, а колата както студена така и топла пали на четвърт оборот, докато чукна само ключа. Други пък ми казаха че било от неправилно зацепване за ангренажа
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ПРОБЛЕМ С БРАВО 1.9 ТД100 (ГОРИ)
Collapse
X
-
Re: ПРОБЛЕМ С БРАВО 1.9 ТД100 (ГОРИ)
ТД100. Смненен двигател и стара помпа. Ако е така, то как аванса е върнат докрай??? Тия двигатели имат само едно положение на аванса и е то е по мануала за нсатройка. Няма възможности за корекции в плюс или минус! Тук има авансатоор който се грижи автоматично за това! Направи настройка на аванса на помпата, според мануала за тоя мотор. Провери зацепването на агренажа преди това! Клапаните се измерват за допуски в хлабините. След това е възможен коментар. Успех!iv4o0oy написа:КОЛЕГИ МОЛЯ ПОМАГАЙТЕ!!!! наскоро ми прегря двигателя, главата се спука и паднаха парчета в цилиндрите, както и да е,отидох при едни "майстори" да ми сменят двигателя,смениха ми го, но от тогава разхода ми от 4.5/5 на 100 стана 9/10 на 100 и сега доста пуши, не върви колкото преди, дори грам не иска да завърти гуми, няма изобщо старт, започва да върви чак след около 3000об. мин. и се чува някакво почукване на тихите, сякаш от клапани, казаха ми че може би помпата имала много отпуснат аванс, погледнах го и него , но беше върнат докрай, а колата както студена така и топла пали на четвърт оборот, докато чукна само ключа. Други пък ми казаха че било от неправилно зацепване за ангренажаFiat Marea TD100
Коментар
-
Re: 1
ami edni ot divdqdovo1.12. Писането на кирилица е задължително. Забранено е писането с латински букви, както и заместването на буквите "Ч", "Ш", "Щ" и други с цифрени означения като "4" и "6" или с някакви други знаци извън кирилицата. (Изключват се случаите, когато е наложително: техническа информация, код и други.) Тези, които нямат кирилица могат да си свалят и инсталират или да използват вградения кирилизатор към формата за писане на мнение. При нарушение потребителят получава официално предупреждение, а модераторите имат правото да изтрият мнението по своя преценка. УВАЖАВАЙТЕ БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК!Модераторски екип.кроко61 написа:Градски я кажи кои са ти ,,майсторите,,първоМареа 1,6 16в
Коментар
-
Re: ПРОБЛЕМ С БРАВО 1.9 ТД100 (ГОРИ)
ясно ама как да проверя ангренажа при положение че няма белег на коляновия вал и се зацепва със скоба, а аз нямам такава и в града никой нямаiuly_vn написа:ТД100. Смненен двигател и стара помпа. Ако е така, то как аванса е върнат докрай??? Тия двигатели имат само едно положение на аванса и е то е по мануала за нсатройка. Няма възможности за корекции в плюс или минус! Тук има авансатоор който се грижи автоматично за това! Направи настройка на аванса на помпата, според мануала за тоя мотор. Провери зацепването на агренажа преди това! Клапаните се измерват за допуски в хлабините. След това е възможен коментар. Успех!iv4o0oy написа:КОЛЕГИ МОЛЯ ПОМАГАЙТЕ!!!! наскоро ми прегря двигателя, главата се спука и паднаха парчета в цилиндрите, както и да е,отидох при едни "майстори" да ми сменят двигателя,смениха ми го, но от тогава разхода ми от 4.5/5 на 100 стана 9/10 на 100 и сега доста пуши, не върви колкото преди, дори грам не иска да завърти гуми, няма изобщо старт, започва да върви чак след около 3000об. мин. и се чува някакво почукване на тихите, сякаш от клапани, казаха ми че може би помпата имала много отпуснат аванс, погледнах го и него , но беше върнат докрай, а колата както студена така и топла пали на четвърт оборот, докато чукна само ключа. Други пък ми казаха че било от неправилно зацепване за ангренажаМареа 1,6 16в
Коментар
-
не е, имам си копче на таблото и като го натисна ми показва на дисплея колко градуса е, пък и зимата не ми е давала такъв разходkal0yanch40 написа:Виж датчика за температурата на въздуха да не би да е разкачен.Ако е разкачен,компютъра отчита минусова температура и вкарва доста повече гориво.Мареа 1,6 16в
Коментар
-
Прегледай тази тема за зацепване на ангренаж http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=73366&start=0Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар