Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем Марея 1,9ТД100-на контакт не се чува шума от помпата

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Проблем Марея 1,9ТД100-на контакт не се чува шума от помпата

    Здравейте колеги, На Мареята ми (1,9 ТД100 97г.) и свърши нафтата и изгасна в движение. Сипах 10 литра нафта, напомпах "крушата", която е преди горивния филтър, напомпах и педала на газта и колата запали веднага. Вече 2 дена я карам без проблем и разлика в мощността. Проблема е, че оттогава при даване на контакт не се чува характерния 3-4 секунден шум (дзззззззззт), пълна тишина. Предполагам, че това цъкане е от някаква помпа шли нещо подобно, хич не разбирам. Какво се е случило, мога ли да карам така, да очаквам ли да стане по-голям проблем ??? Благодаря предварително за мненията!

    #2
    Шума за които говориш е от авансаторния клапан!Трябва да се чува.Ако трябва вдигни капака!Електрически не би се повредил от свършване на горивото,освен ако не е някакво съвпадение.Ако не работи колата ще работи много твърдо(ще чука).Успех!

    Коментар


      #3
      Когато ти е добре обезвъздушена горивната система, този звук от авансатора се чува по-слабо. Както казва колегата specialista, вдигни капака, махни кората на ДВГ и ще го чуеш ако работи. За по-лесно хвани някой да слуша до десния калник като дадеш контакт дали цъка или ти слушай апък той да даде на контакт.
      Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

      Коментар

      Working...
      X