Зравейте ,колеги!Имам проблем с Fiat Doblo 1,9 D , 46 киловата чист дизел без турбо компресор.Проблема е следния:Запалвам колата и тя гасне веднага.Понякога работи по-дълго,но от веднъж гасне.Понякога гасне дори и като и подавам газ.С други думи гасне когато си иска,без значение дали подавам газ или е на свободен ход.Гасненето е като на прекъсване на контакт или все едно я гася с ключа.ГАсненето е свързаносъс светването на MIL лампата(за проблем в упр на мотора)Щом светне лампата и мотора гасне веднага.Ако подам газ с помпене на педала работи,но щом пусна педала и край.Не се влияе от температурата.Горивната помпа е изцяло ремонтирана и рециклиране във Фиат.Сменен е датчика на коляновия вал.Сменен е дебитомера.Сменен е клапана за връщане на изгорели газове.Остават газ педал сензора и правляващото устройство(компютъра).Просто не знам вече накъде.Моля ви дайте ми някакъв съвет.Благодаря ви предварително. Александър Пухалев
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Имам проблем с Fiat Doblo
Collapse
X
-
Re: Имам проблем с Fiat Doblo
Казваш във Фиат са ти правили помпата! Защо се наложи да правят ремонт на помпата???Да не би по същата причина?Това е помата (ЕПИК) на Лукас! Тя е с изцяло електронно управление и ако някой сигнал не се хареса на контролера,Той гаси колата!!!Т.с. принудително се гаси.Този модел трудно се подава на диагностика,не че не може а си иска малко по специален софт,нали е на Лукас все пак.Но тия във Фиат си имат ексаминър така че не е проблем да четат колата и да гледат даже живи данни но ГНП-то.Говоря за търсено и намерено количество гориво,търсено и намерено положение на аванса,съпоставки и ред други за правилната диагностика.Има и малка вероятност да има проблем с доставката на гориво.Във ГНП-то е вградена доставна помпа която е за пример.Направена е по всички закони на техниката-просто е перфектна.Въпреки това във сверата на вероятностите е да има подобен проблем.И така трябва ти читава диагностика,запиши номерата и текстовете на грешките(още повече че светва и лампа) и тогава може да коментираме повече.Успех!!!motoalex написа:Зравейте ,колеги!Имам проблем с Fiat Doblo 1,9 D , 46 киловата чист дизел без турбо компресор.Проблема е следния:Запалвам колата и тя гасне веднага.Понякога работи по-дълго,но от веднъж гасне.Понякога гасне дори и като и подавам газ.С други думи гасне когато си иска,без значение дали подавам газ или е на свободен ход.Гасненето е като на прекъсване на контакт или все едно я гася с ключа.ГАсненето е свързаносъс светването на MIL лампата(за проблем в упр на мотора)Щом светне лампата и мотора гасне веднага.Ако подам газ с помпене на педала работи,но щом пусна педала и край.Не се влияе от температурата.Горивната помпа е изцяло ремонтирана и рециклиране във Фиат.Сменен е датчика на коляновия вал.Сменен е дебитомера.Сменен е клапана за връщане на изгорели газове.Остават газ педал сензора и правляващото устройство(компютъра).Просто не знам вече накъде.Моля ви дайте ми някакъв съвет.Благодаря ви предварително. Александър Пухалев
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар