VICHKOOO написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за Fiat Bravo JTD гарнитура на глава или друго?
Collapse
X
-
така е ! А каква е гаранцията новите колко ще изкаратvgeorgiev написа:Много по-лесно е да подмениш всичките с нови, когато главата е свалена.Щом е изгояла една, ще изгорят още няколко скоро.VICHKOOO написа:интересува ме само защо се сменяват четирите свещи а не само изогрелите,онази в магазина така ми каза и аз зех четири броя,но моя маистор монтира само тези които бяха изгоряли и другите две ми каза да си ги пазя,и ми каза че не стоят така нещата че може да се смени само изгоряла а не четирите.
Коментар
-
Когато не били 4 еднакви щели да изгорят, да ама не! Аз преди година и половина сменях само една и сложих Искра, останалите 3 са Бош.До момента всичките греятVICHKOOO написа:има различни мнения точно за това става дума аз съм сменил само две пък и две имам резерва пък каквото стане.Аиде аз да ходя да вида дали дизелчето вече е запалено
Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002
Коментар
-
По точно ще е да се каже, че ако свещите са за по-ниско напрежение от предписаното, тогава може да изгорят. Иначе може и да са по-мощни - това не е проблем. Ако се разгледат характеристиките на различни свещи (които са препоръчани от дадения производител за конкртетен двигател), ще се види че при различните производители свещите не са с еднаква мощност. Доколкото си спомням Искра бяха доста по-слаби от Беру.А колко време ще изкарат - зависи единствено от качеството им, а не от мощността.chaveto написа:... Ако свещите са различни по мощност и напрежение.... тогава могат да изгорят.Renault Clio 1.5 dci / Fiat Brava 105JTD / 1999 год.
http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=43195
Коментар
-
Aидее мерси мерси,колата вече е в движение и нямах търпение за чипчето,в това мокро време не може да си стъпи на гумите минавам 10км а ми пише 11км много въртене много нещо :D.Доволен съм много,автомобила в момента е на пушка и чипа е +10% мощност не е много,но на трета предавка как лепи не е истина.Ако има мераклии за евтино чипче със диагностика на лично
Коментар
-
Напротив, проблем е ако са по мощни. Производителя на двигателя е преценил колко време........... ще работят, преди и след паленето. Тези свещи не могат да работят продължително време и точно когато увеличиш мощността а времето си остане същото свещите горятSkip_01 написа:По точно ще е да се каже, че ако свещите са за по-ниско напрежение от предписаното, тогава може да изгорят. Иначе може и да са по-мощни - това не е проблем.chaveto написа:... Ако свещите са различни по мощност и напрежение.... тогава могат да изгорят.
Коментар
-
с туй душманско каране, май скоро пак ще се оплакваш от лоша вода....VICHKOOO написа:Aидее мерси мерси,колата вече е в движение и нямах търпение за чипчето,в това мокро време не може да си стъпи на гумите минавам 10км а ми пише 11км много въртене много нещо :D.Доволен съм много,автомобила в момента е на пушка и чипа е +10% мощност не е много,но на трета предавка как лепи не е истина.Ако има мераклии за евтино чипче със диагностика на лично
Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
Много съм си мислил за ремап. Понякога ми се иска колата да ускорява малко повече. Има една скорост, когато нито си за 4та нито за 5та. На 4та са и много оборотите, а за 5а са малко. И това като се случи, когато изпреварваш е неприятно.Та въпроса ми е може ли да се повреди мотора от ремап ?П.С. Колега, браво за колата и за усилията ти да я оправишVICHKOOO написа:Aидее мерси мерси,колата вече е в движение и нямах търпение за чипчето,в това мокро време не може да си стъпи на гумите минавам 10км а ми пише 11км много въртене много нещо :D.Доволен съм много,автомобила в момента е на пушка и чипа е +10% мощност не е много,но на трета предавка как лепи не е истина.Ако има мераклии за евтино чипче със диагностика на лично
По-добрия вариант избра - да си я оправиш, а не да я продаваш. Карай със здраве.
04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+
Коментар
-
колега давай смело няма кво да го мислиш чипирай го :Dvgeorgiev написа:Много съм си мислил за ремап. Понякога ми се иска колата да ускорява малко повече. Има една скорост, когато нито си за 4та нито за 5та. На 4та са и много оборотите, а за 5а са малко. И това като се случи, когато изпреварваш е неприятно.Та въпроса ми е може ли да се повреди мотора от ремап ?П.С. Колега, браво за колата и за усилията ти да я оправишVICHKOOO написа:Aидее мерси мерси,колата вече е в движение и нямах търпение за чипчето,в това мокро време не може да си стъпи на гумите минавам 10км а ми пише 11км много въртене много нещо :D.Доволен съм много,автомобила в момента е на пушка и чипа е +10% мощност не е много,но на трета предавка как лепи не е истина.Ако има мераклии за евтино чипче със диагностика на лично
По-добрия вариант избра - да си я оправиш, а не да я продаваш. Карай със здраве.
Коментар
Реклама
Collapse

да ти е честито колега1-во успешния ремонт2-ро бързия ремап
Коментар