Привет колеги!Малко предистория на моя проблем.След светване на т.нар. "чек" лампа,последва диагностика.Грешката се оказа:"датчик на темп. на охлаждащата течност".След проверка по магазините и сравняване на цените се спрях на марката "EPS".Последва смяня и след около навъртяни 50 км отново светна лампата!Пак диагностика и отново същата грешка.Да вмъкна че след запалване на колата и изминаване на 10 км компютъра показва 56-57 градуса на охладителната течност!След питане тук-там ме посъветваха да сменя термостата!Преди да купя нов решихме след демонтажа му да проверим дали наистина е за смяна.Оказа се,че отваря и затваря нормално(мисля че на 83 градуса отвори)!Реших,че може да са ми пробутали дефектен датчик и за това взех друг оригинален-втора употреба!Махнахме EPS-a и сложихме оригиналния.Покарах около 20 км......отново светна лампата!За да се убедя,че и този датчик е дефектен го замерихме само него!Оказа се че датчика работи.
.....Със сигурност се убедих,че термостата и датчика работят!.....Но пак се записва грешка
...Започвам да си мисля,че при мен се получава някакъв частен случай!П.П..Възможно ли е да е от самата букса на датчика или.......?Започвам да се виждам в чудо!
......Благодаря на всики отзовали се!

Коментар