Колеги някой нясно ли е къде се намира помпата на резервоара и става ли да се обслужи без канал. Ще съм благодарен някой ако сподели.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Помпа Fiat marea weekend 1.9 JTD
Collapse
X
-
Re: Помпа Fiat marea weekend 1.9 JTD
Не ти е нужен канал. Потопена е в резервоара от горната страна. Трябва да се вдигне мокета отзад в багажника зад резервната гума и ще го видиш къде е.moetomiki написа:Колеги някой нясно ли е къде се намира помпата на резервоара и става ли да се обслужи без канал. Ще съм благодарен някой ако сподели.

-
Re: Помпа Fiat marea weekend 1.9 JTD
Колега благодаря ти за светкавичния отговор след малко слизам да видя какво мога да направя по въпроса.Airfan написа:Не ти е нужен канал. Потопена е в резервоара от горната страна. Трябва да се вдигне мокета отзад в багажника зад резервната гума и ще го видиш къде е.moetomiki написа:Колеги някой нясно ли е къде се намира помпата на резервоара и става ли да се обслужи без канал. Ще съм благодарен някой ако сподели.

Fiat Marea 1.9 Jtd 110 hp
----------------------------
Peugeot boxer ІІ 2.2HDI
Успех.moetomiki написа:Колега благодаря ти за светкавичния отговор след малко слизам да видя какво мога да направя по въпроса.Airfan написа:Не ти е нужен канал. Потопена е в резервоара от горната страна. Трябва да се вдигне мокета отзад в багажника зад резервната гума и ще го видиш къде е.moetomiki написа:Колеги някой нясно ли е къде се намира помпата на резервоара и става ли да се обслужи без канал. Ще съм благодарен някой ако сподели.

Коментар
-
Намерих помпата свалих я почистих цетката но колата не се оправи "пуши та се не трае"и не върви. Имам други притеснения когато сменях горивния филтър забелязах, че не е пълен догоре с нафта и имам съмнения, че не стига достъчно гориво . Днес като се занимавах с тази работа реших да си източа малко нафта през маркуча дето е отгоре на филтъра и ми направи впечатление ,че не хврля много силно помпата .За около минута и нещо напълни 2 литра и ми се струва че е слабо налягането.Какъв горе долу трябва да е дебита на помпата?
Peugeot boxer ІІ 2.2HDI
Къде се намира този ЕГР-клапан ? Само ми го кажи къде е и съм го свалилchaveto написа:За пушенето търси проблем в заседнал/засядащ ЕГР-клапан, дебитомер и пробити въздуховоди някъде от филтъра до колектора, това са най честите причини за многото сажди.
Peugeot boxer ІІ 2.2HDI
Коментар
-
Колега възможно ли е този "ЕГР" да се запуши от веднъж за няколко километра или се получава с течение на времето.Питам защото при мен стана за ден, ако е така утре да го разглобявам за основно почистване и запушване пък ако не се оправи ще трябва да се ходи на стенд но не знам дали и те ще могат да ми кажат нещо защото не са се появявали грешки на компютъра.chaveto написа:Не трябва да го махаш ами да го запушиш. Виж тази тема http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=32945
Peugeot boxer ІІ 2.2HDI
Ако ще го изолираш с ламаринка, няма смисъл да го почистваш!moetomiki написа:Колега възможно ли е този "ЕГР" да се запуши от веднъж за няколко километра или се получава с течение на времето.Питам защото при мен стана за ден, ако е така утре да го разглобявам за основно почистване и запушване пък ако не се оправи ще трябва да се ходи на стенд но не знам дали и те ще могат да ми кажат нещо защото не са се появявали грешки на компютъра.chaveto написа:Не трябва да го махаш ами да го запушиш. Виж тази тема http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=32945

Коментар
-
колеги абе аз моя го изолирах за малко и пак се върнах по старо му.разликата беше само в това ,че ми меришеше повече на изгорели газове . абе някой замислял ли се е ако откачи само маркучлето от вакуумпомпата кадето влиза в онова клапанче на гредата под предното стъкло.на мен близо 4 години (преди 1 месец го закачих ,когато изолирах егр)ми седи измъкнато ,а проблеми съм нямал.след като разглобих трабите да затапа егр ми се видя, че е адски чисто спрямо на другите .може процедурата да се избегне с откачане на 1 маркучл. е какво мислите?
колегата може да спести 15 мин работа
и по-малко димене ,отколкото с изолиран егр
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар