Това е една простотия на BOSH - датчик за газта, който подава информация към компютъра колко газ подаваш. Започна да ми свети лампата на таблото (индикатора) и като я закачихме на компютър даде грешка в този датчик. Оказа се обаче, 4е е иззносен и е за смяна и в крайна сметка нов и то менте струва 450 лв. а оригинален на BOSCH eкъм 900 лв. Сложих втора употреба и след като платих за него 150 лв се получи същия проблем след месец. Някой знае ли евтино решение на проблема? Голям боклук са сложили на педала на газта а и няма нищо в него за такива пари???
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ПРОБЛЕМ С ДАТЧИКА НА ГАЗТА - FIAT BRAVA JTD 105
Collapse
X
-
Re: ПРОБЛЕМ С ДАТЧИКА НА ГАЗТА - FIAT BRAVA JTD 105
Колега имах същия проблем като твоя но немога да открия тематаaandro написа:Това е една простотия на BOSH - датчик за газта, който подава информация към компютъра колко газ подаваш. Започна да ми свети лампата на таблото (индикатора) и като я закачихме на компютър даде грешка в този датчик. Оказа се обаче, 4е е иззносен и е за смяна и в крайна сметка нов и то менте струва 450 лв. а оригинален на BOSCH eкъм 900 лв. Сложих втора употреба и след като платих за него 150 лв се получи същия проблем след месец. Някой знае ли евтино решение на проблема? Голям боклук са сложили на педала на газта а и няма нищо в него за такива пари???
В жабката на таблото като свалиш панела вътре в нея, има един шест щитов куплунг бял на цвят май беше. Зачисти го и го напръскай с контактен спрей. Мн често не дава хубав контакт и светва чек лампата
Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002
-
Аз съм го сменял, на супер смотано място е.Виж това:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=379223#379223 - като препрочъвам елиминирането на този куплунг и директно запояване и изолиране с термошлаух и т.н.+ това:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=407117#407117F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
cokata_23 написа:Колега имах същия проблем като твоя но немога да открия тематаaandro написа:Това е една простотия на BOSH - датчик за газта, който подава информация към компютъра колко газ подаваш. Започна да ми свети лампата на таблото (индикатора) и като я закачихме на компютър даде грешка в този датчик. Оказа се обаче, 4е е иззносен и е за смяна и в крайна сметка нов и то менте струва 450 лв. а оригинален на BOSCH eкъм 900 лв. Сложих втора употреба и след като платих за него 150 лв се получи същия проблем след месец. Някой знае ли евтино решение на проблема? Голям боклук са сложили на педала на газта а и няма нищо в него за такива пари???
В жабката на таблото като свалиш панела вътре в нея, има един шест щитов куплунг бял на цвят май беше. Зачисти го и го напръскай с контактен спрей. Мн често не дава хубав контакт и светва чек лампата
Коментар
-
Поблема не е в лампата, тя си светва коректно, точно когато се спъне колата, защото датчика не подава правилна информациа за нивото на натискане на газта...Просто за да се купи нов трябва да давам луди пари, егати тъпия датчик а уж е на Бош, и няма нищо в него което да го прави толкова скъп, просто е един потенциометър..cokata_23 написа:Колега имах същия проблем като твоя но немога да открия тематаaandro написа:Това е една простотия на BOSH - датчик за газта, който подава информация към компютъра колко газ подаваш. Започна да ми свети лампата на таблото (индикатора) и като я закачихме на компютър даде грешка в този датчик. Оказа се обаче, 4е е иззносен и е за смяна и в крайна сметка нов и то менте струва 450 лв. а оригинален на BOSCH eкъм 900 лв. Сложих втора употреба и след като платих за него 150 лв се получи същия проблем след месец. Някой знае ли евтино решение на проблема? Голям боклук са сложили на педала на газта а и няма нищо в него за такива пари???
Коментар
-
Ти направи ли това което аз и колегата emzo ти казахме??? При мен беше същото като при теб не отчита правилно светва лампата,спъва се колата докато не натисна педала до долу,тогава поемаше! И аз невярвах да е от лош контакт на този куплунг, но го зачистих и досега нямам проблеми. Просто зачисти този куплунг (букса), вижда се на снимките от темата на колегата- белия, покарай я докато си загрее хубаво и пиши резултатаaandro написа:Поблема не е в лампата, тя си светва коректно, точно когато се спъне колата, защото датчика не подава правилна информациа за нивото на натискане на газта...Просто за да се купи нов трябва да давам луди пари, егати тъпия датчик а уж е на Бош, и няма нищо в него което да го прави толкова скъп, просто е един потенциометър..cokata_23 написа:Колега имах същия проблем като твоя но немога да открия тематаaandro написа:Това е една простотия на BOSH - датчик за газта, който подава информация към компютъра колко газ подаваш. Започна да ми свети лампата на таблото (индикатора) и като я закачихме на компютър даде грешка в този датчик. Оказа се обаче, 4е е иззносен и е за смяна и в крайна сметка нов и то менте струва 450 лв. а оригинален на BOSCH eкъм 900 лв. Сложих втора употреба и след като платих за него 150 лв се получи същия проблем след месец. Някой знае ли евтино решение на проблема? Голям боклук са сложили на педала на газта а и няма нищо в него за такива пари???
И на мен ми казаха че трябва да купя нов, но след като зачистих въпросния куплунг се оправи
Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
Коментар
-
cokata_23 написа:Ти направи ли това което аз и колегата emzo ти казахме??? При мен беше същото като при теб не отчита правилно светва лампата,спъва се колата докато не натисна педала до долу,тогава поемаше! И аз невярвах да е от лош контакт на този куплунг, но го зачистих и досега нямам проблеми. Просто зачисти този куплунг (букса), вижда се на снимките от темата на колегата- белия, покарай я докато си загрее хубаво и пиши резултатаaandro написа:Поблема не е в лампата, тя си светва коректно, точно когато се спъне колата, защото датчика не подава правилна информациа за нивото на натискане на газта...Просто за да се купи нов трябва да давам луди пари, егати тъпия датчик а уж е на Бош, и няма нищо в него което да го прави толкова скъп, просто е един потенциометър..cokata_23 написа:Колега имах същия проблем като твоя но немога да открия тематаaandro написа:Това е една простотия на BOSH - датчик за газта, който подава информация към компютъра колко газ подаваш. Започна да ми свети лампата на таблото (индикатора) и като я закачихме на компютър даде грешка в този датчик. Оказа се обаче, 4е е иззносен и е за смяна и в крайна сметка нов и то менте струва 450 лв. а оригинален на BOSCH eкъм 900 лв. Сложих втора употреба и след като платих за него 150 лв се получи същия проблем след месец. Някой знае ли евтино решение на проблема? Голям боклук са сложили на педала на газта а и няма нищо в него за такива пари???
И на мен ми казаха че трябва да купя нов, но след като зачистих въпросния куплунг се оправи 
Коментар
-
От една година имам Браво 1.9 ЖТД и в едно нещо се убедих със сигурност за това време, колата има много електроника и букси и те се окисляват! Послушай колегата, аз с почистване на букси си оправих и потенциометъра на газта, и ел. стъклото, и горивната помпа в резервоара Yellow_Flash_Colorz_PDT_08Fiat Bravo JTD '99
Коментар
-
Да колегата където е писал за въпросната букса в жабката я открих и я почистих, просто не съм карал колата повечко след това, ще видя какъв ще е резултата и ще ви пиша...jenti написа:От една година имам Браво 1.9 ЖТД и в едно нещо се убедих със сигурност за това време, колата има много електроника и букси и те се окисляват! Послушай колегата, аз с почистване на букси си оправих и потенциометъра на газта, и ел. стъклото, и горивната помпа в резервоара Yellow_Flash_Colorz_PDT_08
Коментар
-
Да колегата където е писал за въпросната букса в жабката я открих и я почистих, просто не съм карал колата повечко след това, ще видя какъв ще е резултата и ще ви пиша...[/quote]На бас по една бира, че няма да имаш проблем :DFiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар