Момчета, странна е малко темата, но не ми се регистрира във VW форума за този въпрос.Мой много близък приятел от Велинград взе наскоро таченото и претачено в татковината ни немско возило.Направи му пълно обслужване, "как положено", ремъци,масла филтри и т.н.Но "ПОМПЕ-ДЮЗЕТО, чудото на немската технология, не ще и не ще да вдигне повече от 3000 об/мин и скорост повече от 120 км/час.Възможно ли дебитомера да е сдал багажа и какво мислите по този въпрос.А бе казвах му аз, ама нейсе.....!!!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
GOLF- 5, 1.9 TDI-PD,130 кс не вдига повече от 2800-3000 об.
Collapse
X
-
Re: GOLF- 5, 1.9 TDI-PD,130 кс не вдига повече от 2800-3000
Колата е добра,въпреки че в нашия форум традиционо ги плюеме-обяснимо-ябълката е твърде високо.По всяка вероятност и се е случило това което може да се случи на всяка JTD-кола-влязла е в авариен режим щом не вдига над 3000 об.MAF-сензора се проверява аналогично както на JTD моторите/има тема по този въпрос/,разликата е тази че MAF сеньора е с 4 извода защото датчика за температурата на въздуха не се намира в него а е при MAP-сензора.Намери му проводник с цвят черен който е сигналния.На него трябва да имаш следните данни: Конт.ключ на On-1 волт Пр.ход- 1,5-2,0 волта 3000 об- 3,2-3,4 волтаАко тези данни ти излизат не се занимавай с него.Но много често при тези двигатели се обажда MAP-сензора.Той е в комбинация с Датчика за темп. на въздуха-има за това 4 извода и се намира директно на всмукателния колектор.Намираш му проводника с жълточерен цвят и мериш с мултицет за 5 лв.Трябва да ти даде следните данни: Конт.ключ On- 1,5-1,6 волта Пр.ход- 1,7-1,8 волта 3000 об- 2,5-2,8 волтаЖелая Ви успех в диагностиката.И при двата датчика ако са проблемни двигателя влиза в авариен режим.Nino написа:Момчета, странна е малко темата, но не ми се регистрира във VW форума за този въпрос.Мой много близък приятел от Велинград взе наскоро таченото и претачено в татковината ни немско возило.Направи му пълно обслужване, "как положено", ремъци,масла филтри и т.н.Но "ПОМПЕ-ДЮЗЕТО, чудото на немската технология, не ще и не ще да вдигне повече от 3000 об/мин и скорост повече от 120 км/час.Възможно ли дебитомера да е сдал багажа и какво мислите по този въпрос.А бе казвах му аз, ама нейсе.....!!!
-
VAG COM по CAN може ли да намери да я закачи ?Машината си е перфектна, а един ЛОГ с ВАГ КОМа ще си каже всичко от ... до ....Де да имаше и за JTD такъв софт.--------------Първото, което ми дойде на акъла е да не би да е прочетена колата с Галето и ако дюзите имат кодировка ..... е вече нямат.---------------------Ето ти конкретна насока:Електромагнитен клапан N75/Turbo Boost Solenoid Valve/Changeover/Wastegate Solenoid Valve . Около 80-120лв зависи от фирмата производител.Симтомите са като тези дето си описал.А пробвал ли е да ускорява много плавно и да види дали ще мине 3000оборота ?Така или иначе няма да мине без диагностика.F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
Aко разполагате с Codereader-OBD2 работещ и по KAN протокола може да се направи успешна диагностика.За JTD след 2002 год също може.Както и да ускорява 3000 об няма да мине.Това си е по програма и там умира.emzo написа:VAG COM по CAN може ли да намери да я закачи ?Машината си е перфектна, а един ЛОГ с ВАГ КОМа ще си каже всичко от ... до ....Де да имаше и за JTD такъв софт.--------------Първото, което ми дойде на акъла е да не би да е прочетена колата с Галето и ако дюзите имат кодировка ..... е вече нямат.---------------------Ето ти конкретна насока:Електромагнитен клапан N75/Turbo Boost Solenoid Valve/Changeover/Wastegate Solenoid Valve . Около 80-120лв зависи от фирмата производител.Симтомите са като тези дето си описал.А пробвал ли е да ускорява много плавно и да види дали ще мине 3000оборота ?Така или иначе няма да мине без диагностика.
Коментар
-
Не ми се спори, но при 1Z двигателя проблема се оправя с връщане на газта, при другите с гасене и палене - това при прецакан N75.Сега дали на тази Голфара това е проблема, не знам, тук само гадаем.Както и да ускорява 3000 об няма да мине.Това си е по програма и там умира.F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар