Ха, навремето единствената матура която държах беше по химия. Yellow_Flash_Colorz_PDT_37 Но доколкото знам, парафина образува кристалчета при ниски температури.Нека някой който не е държал матура по химия да ни обясни. Yellow_Flash_Colorz_PDT_29 Yellow_Flash_Colorz_PDT_07
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Бензин, газ или спирт
Collapse
X
-
може и да е парафин, но точно в моята не е, направиха ми анализ на нафтата и по-специално от омв, освен дългия списък с вредни съставки водата е 17%..............съжалявам нино. но парафин не виждам към обяд ще питам що няма парафин?!! като му дръпна калема излиза, че нафта няма???????????Nino написа:Ха, навремето единствената матура която държах беше по химия. Yellow_Flash_Colorz_PDT_37 Но доколкото знам, парафина образува кристалчета при ниски температури.Нека някой който не е държал матура по химия да ни обясни. Yellow_Flash_Colorz_PDT_29 Yellow_Flash_Colorz_PDT_07
Коментар
-
xaxaxaxaxaxa това ми харесаИ сега сериозно. Доколкото знам газта за горене разгражда парафина напълно така че не виждам какъв проблем има да се сипва по малко, след като няма остатъци. А пък и да има не мисля че ще са опасни след като колегата pow говори,че в неговия резервоар има какво ли не друго ама не и нафта.Nino написа:Както едно време барманите казваха: "Ние не слагаме кафе, вие захар, кво пиете един господ знае" Yellow_Flash_Colorz_PDT_29
Alfa Romeo 166 2,4 JTD
Lancia Y
Коментар
-
алпин за 1,70 или 1,71, а относно анализа гаджето е научен работник в БАН и там ги е правила, платих само 20 лева за некви реактиви...............нема кафе, нема нафта нито в резервоара, нито по бензинаджиите..............................perlsite написа:Какво беше сипъл от ОМВ? Евродизел или Алпин?И още един въпрос - къде правиш тези изследвания? Адрес и цена ме интересуват.
Коментар
-
Керосин(Газ) или спирачна течност
Спирт или безин в нафтата е странноНормално се сипва керосин или добавкиОпитайте със спирачна течност знам го от тираджия който няма PC и не може да ви го кажеЗа тези които се притесняват да помислят какво е да се опиташ да пркараш през дюзите размекната парафинова свещ и кое е по лошо за помпата и дюзитеОпитайте спирачна течност поне няма да ви навредиПоздрави
Коментар
-
Колегата каза, че нямало парафин в Алпина
може пък да е под друго име като химична формула.Аз лично не бих сложил някакво друго гориво, освен ако не съм абсолютно сигурен как ще въздейства и взаимодейства.. ако се стигне до запушване, мисля, че колегите бяха споменали за почистване с ултразвук
FIAT Marea 1.9 JTD HLX
Коментар
-
Re: газ
налях 1 кило, но май няма ефект?! от тая "алпинска" нафта на ОМВ ми се прецака колицата-не пали от раз както преди като е студена. Кой знае какви лайна са се набухали я по помпата, я по дюзите. като стане положителна температурата ако не запали, значи се е преебало нещо якоperlsite написа:Като те гледам, вече си решил..EXECUTE написа:вчера ходух при майстор и той ме посъветва за газ към 1 кило, мисля да налея малко?!
Много се изписа.. прочети мненията в темата и си прецени сам - колата си е твоя 
Коментар
-
Много пъти съм слагал светилна газ или както и казват газ да горене в предишните ми дизелови коли и не е имало никакъв проблем.Ако се помирише една добавка примерно STP за дизел, тази светлосинята опаковка и въпросната газ, миризмата е идентична.Проблема на разпръсквачите са лакообразните и смолисти налепи около иглата получени от употребата на некачествени горива.Именно тези добавки и газта за горене ги разтварят в известна степен.Мисля, че газта е безвредна в количества до един-два литра на пълен резервоар.Не знам при какви температури замръзва и дали има положително въздействие и върху замръзването на нафтата.perlsite написа:Като те гледам, вече си решил..EXECUTE написа:вчера ходух при майстор и той ме посъветва за газ към 1 кило, мисля да налея малко?!
Много се изписа.. прочети мненията в темата и си прецени сам - колата си е твоя 
SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
можеш ли да ми дадеш съвет как и скакво да се почистят тези налепи? и някой знае ли къде е топлинното число на подгряващите свещи и има ли проблем ако са със съвсем малко по-голям волтаж?Nino написа:Проблема на разпръсквачите са лакообразните и смолисти налепи около иглата получени от употребата на некачествени горива.Именно тези добавки и газта за горене ги разтварят в известна степен.
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар