Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

1.3 multijet 95 hp понякога при палене изпушва за кратко бяло

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

1.3 multijet 95 hp понякога при палене изпушва за кратко бяло

Здравейте колеги съфорумци!
    Нов съм във форума и на първо място искам да благодаря, че ме приехте. Има подобни теми във форума, но не намерих точно с такъв проблем като моя.
    Скоро се сдобихме с Fiat 500, 1.3 multijet 95 hp, т.е. жена ми има кола пък аз играчка за ремонтиране?.
    Забелязах, че понякога, но не винаги при първо палене от ауспуха излиза за кратко бяло/сив дим. Димът се появява първоначално като рядък облак, после за 5-6 секунди намалява и изчезва. Миризмата е по-скоро на изгоряли газове, не на неизгоряла нафта или изгоряло масло. За времето през което я караме 2 месеца, не съм забелязъл да губи антифириз. Обслужена е веднага след покупката: масло, горивен, въздушен и маслен филтър, ЕГР и дросел-почистени, дюзи -проверени на стенд на bocsh.
    Първоначално се съмнявах в пикаеща дюза, но се оказа ,че дюзите са ОК.
    Направи ми впечатление, че когато чета живи данни с диагностика /Multiecuscan, Thinkdiag и Autocom/ относно DPF се виждат показателите, но нищо не се случва-няма данни, а ЕГР седи на 9 % отворен и не мърда на никъде, независимо от оборотите на двигателя.
    Според вас дали е възможно колата да е имала проблем с DPF и да са изключени софтуерно DPF и EGR, но все пак колата да се опитва да прави някъкви неуспешни регенерации и от това да припушва. Към тази мисъл ме навежда факта, че проблема има някъква цикличност, т.е. примерно изпушва веднъж или няколко пъти в един и същи ден, предимно като е карана градско и след това една седмица няма проблем. Според мой приятел-автомонтьор такива данни от диагностика говорят, че DPF и EGR са софтуерно изключени. Тялото на DPF си е на мястото, но ще сваля защитните кори около него да погледна дали е избушен-рязан или само софтуерно е изключен.

Прикачвам снимки от диагностиката.

Моля за вашите мнения, дали съм се насочил в правилната посока или е нещо друго!
    Прикачени файлове
    Последна редакция от trunski; 29.08.2025, 12:23. Причина: Прикачвам снимки от диагностиката - живите данни на DPF и EGR
Working...
X