Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Отнемане на мощността на Фиат Крома

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Отнемане на мощността на Фиат Крома

    Здравейте колеги,
    искам да споделя за един проблем, който имам от известно време. Колата си пали и върви нормално, но периодично се случва рязко да загуби мощност и ако съм спрял, дори не може да набере обороти за да тръгне(и гасне), а ако съм в движение, натискам педала на газта до долу и все едно нищо не се случва.

    Последните два пъти, когато се случи, колата беше в движение с бавна скорост и с натискане на педала на газта продължително време изведнъж се "отпуши" и започна да си набира нормално. След това проблемът изчезва и след известно време пак се появява.
    Fiat Croma 1,9 JTDM 150 коня.

    Всякакви препоръки и насоки ще са от полза.
    Наскоро ми светна Check-a, като в компютъра е записала дросел и ЕГР.

    ЕГР-а и колекторите са почистени, но продължава да свети. Не знам дали има нещо общо с отнемането на мощността, защото и преди да светне Check-a, пак се случваше

    #2
    Може електронната част на ЕГР-а да е повредена. На Крома със същия мотор, но в 8 клапановия си вариант, не дава да се подаде газ със откачена букса на ЕГР, най-вероятно и тук нещо подобно се случва. Прегледай и почисти буксите, ако имаш възможност, пробвай с друг ЕГР (поне електронната част).

    Коментар

    Working...
    X