Карам Фиат Мареа 1.9ТД100 и от известно време започна да пуши доста черно от ауспуха при високите обороти на двигателя.До 2800 оборота е добре ,но от там нагоре яко дим. Проверени са дюзите ,ГНП, турбо-компресор всичко си е ОК . Възможно ли е ако дебитомера за въздуха не работи както трябва ,да се получава този ефект ? Но пък в същото време контролната лампа на таблото за електрониката не ми свети. Като дам на контакт светва и след запалване на ДВГ угасва.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Черен дим през ауспуха ?
Collapse
X
-
Това ли е критерия за въздушните филтри като са чисти не се сменят.Погледни изолацията на предния капак там където се закопчава същия към гредата да не би да запушва отвора за въздуха.Аз се бях видял в чудо докато разбера ,че едно парче плат ми спъва колата.besnija написа:Чист е не е от въздушния филтър.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Сменен е преди 1500 км., а сега сам сложил пак нов и той е от друга фирма производител. Та въпросът ми беше дали е възможно дебитомера да ми прави някаква мизерия?Tornado написа:Това ли е критерия за въздушните филтри като са чисти не се сменят...besnija написа:Чист е не е от въздушния филтър.Lancia Kappa 2.0 20V
БЪРЗ , НО НЕ БЕЗОТГОВОРЕН !!!
Коментар
-
По принцип е възможно но послушай колегата Tornado. И на моята беше провиснала шумоизолацията под предния капак и запушваше входа за въздух ... турбото като я засмуче и край. Точно така - пуши и не върви на високи. Опитай да махнеш маркуча който е от входа за въздуха до кутията на въздушния филтър и я пробвай така (само внимавай за локви). Този дим значи, че не и стига въздух...
Коментар
-
И аз видях зор ама на Прохода на Републиката димът зад мен беше около 300 метра.И най интересното е ч,е разбрах какво става защото въздушния ми филтър се мъчеше да влезе целия в кутията.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Аз мислех направо да я махна ама накрая отскъбнах маркуча който е от входа до кутията с филтъра. Слагам го само като завали зада не засмуче вода от някоя по- голяма локва ...Grancharov написа:А при мен шумоизолацията на капака в близост до въздушния вход си беше изрязана. Някой друг е патил
Коментар
Реклама
Collapse

Еееее най накрая да има две мнения по един въпрос.Благодаря колега.Както писах по горе тази шумоизолация ме вкара в приключение тогава.
Коментар