Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Почистване на EGR Клапан - Fiat Stilo 1.9 JTD 59KW 80HP

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

• panasonic1
    отговори
    S_BANKOV написа: Преглед на мнението
    насочи се към селеноида на акутатора. дебитомера не пипай че ще си купуваш нов ако не го почистиш както трябва.
    Може жестоко да греша ,но нали това е 80кс. и май турбината не се управлява от компа.
    Първо проба със затапване на егр-а може и една капачка от буркан за най бързо и лесно да изрежеш слагш я на връзката на смукателният колектор и пробваш ако има ефект слагаш нещо по сериозно да не прегори.

Напиши коментар:

• S_BANKOV
    отговори
    насочи се към селеноида на акутатора. дебитомера не пипай че ще си купуваш нов ако не го почистиш както трябва.

Напиши коментар:

• DoubleKill
    отговори
    Досега съм сменял два EGR-актуатора (разбирай задвижващият мотора) на бравото. И двата пъти съм слагал актуатори (втора ръка) от стило. Буксата е с два пина, обратната връзка е яка пружина и това е добре, защото при блокиране на мотора, клапанът (до сега при мен) винаги съм го намирал затворен и ако не е съобщението не може да се разбере, че има проблем в ЕГР. Самият клапан при стило и браво са различни. Ако се използва диагностична програма, при тест на ЕГР се чува тракане на клапана. Пускал съм захранване на мотора на ЕГР и мисля, че от 2.8-3V DC започваше постъпателното движение на стержена и пълния ход се достигаше при около 8-9 V. Аз така проверявам взетите от моргата актуатори преди да ги монтирам. Съобщението за проблем в ЕГР при бравото излиза след като мотора загрее (стрелката отлепи от начално положение). Клапанът съм почиствал от сажди със спрей на "кем сърч", но в последно време не го намирам. Добра е препоръката на колегите за ползване на спрей за почистване на спирачки и карборатори.
    Ами почистих го тоз въпросния клапан, но уви разлика не усетих.
    Ще опитам както казват колегите, да го затапя трябва да видя само от коя страна се затапва.
    Иначе като задържа колата на 2600-700 оборота на горе за няколко секунди, тогава се включва турбината иначе ако не задържа не става, едва ли не да мъча мотора за да потръгне.
    В крайна сметка ще почистя и дебитомера и ще видя дали има някаква разлика от него.

Напиши коментар:

• Flow
    отговори
    Досега съм сменял два EGR-актуатора (разбирай задвижващият мотора) на бравото. И двата пъти съм слагал актуатори (втора ръка) от стило. Буксата е с два пина, обратната връзка е яка пружина и това е добре, защото при блокиране на мотора, клапанът (до сега при мен) винаги съм го намирал затворен и ако не е съобщението не може да се разбере, че има проблем в ЕГР. Самият клапан при стило и браво са различни. Ако се използва диагностична програма, при тест на ЕГР се чува тракане на клапана. Пускал съм захранване на мотора на ЕГР и мисля, че от 2.8-3V DC започваше постъпателното движение на стержена и пълния ход се достигаше при около 8-9 V. Аз така проверявам взетите от моргата актуатори преди да ги монтирам. Съобщението за проблем в ЕГР при бравото излиза след като мотора загрее (стрелката отлепи от начално положение). Клапанът съм почиствал от сажди със спрей на "кем сърч", но в последно време не го намирам. Добра е препоръката на колегите за ползване на спрей за почистване на спирачки и карборатори.

Напиши коментар:

• GeletoFIATbravo
    отговори
    Колега.сложи му една планка и да върви на п---ка си ма---.Ти го мислиш изгорял ли е работи ли и тн.Много колеги от форума си решиха проблема с ламаринката и пей сърце.Чист колектор,приличен вървеж

Напиши коментар:

• DoubleKill
    отговори
    колега така нищо не си направил. а тубата има стотици клипове как точно се прави.
    Лично аз не намерих за тестване на EGR.

Напиши коментар:

• S_BANKOV
    отговори
    DoubleKill написа: Преглед на мнението
    Точно така, опитахме с ключа на контакт и вързана букса чува се нещо като щракане ама реално не виждам, да се отваря напълно или въобще да мести,
    сега се чудя дали въобще трябва да е така или не, дали не е изгорял, дали въобще е работил и т.н,
    по принцип забелязах, че колата ми се запалва без да е закачен, но не знам омотах се нещо.
    колега така нищо не си направил. а тубата има стотици клипове как точно се прави.

Напиши коментар:

• DoubleKill
    отговори
    chaveto написа: Преглед на мнението
    Ако искаш да го видиш как мърда ще се наложи с диагностична програма да му дадеш тест и тогава ще го видиш. Иначе сега е по добре да не мърда само на контакт без да си запалил.
    Може да е изгоряла бубината или нещо, чува се щракане ама мърдане йок.

Напиши коментар:

• DoubleKill
    отговори
    вероятно на букса и контакт.
    Точно така, опитахме с ключа на контакт и вързана букса чува се нещо като щракане ама реално не виждам, да се отваря напълно или въобще да мести,
    сега се чудя дали въобще трябва да е така или не, дали не е изгорял, дали въобще е работил и т.н,
    по принцип забелязах, че колата ми се запалва без да е закачен, но не знам омотах се нещо.

Напиши коментар:

• chaveto
    отговори
    Ако искаш да го видиш как мърда ще се наложи с диагностична програма да му дадеш тест и тогава ще го видиш. Иначе сега е по добре да не мърда само на контакт без да си запалил.

Напиши коментар:

• S_BANKOV
    отговори
    вероятно на букса и контакт.

Напиши коментар:

• Lyubcho88
    отговори
    Клапана отваря на празен ход и студен двг. Вие така ли тествате.

Напиши коментар:

• DoubleKill
    отговори
    вземи си на спрей
    Почистихме EGR-a и от двете страни и го тествахме на контакт да видим дали пружината на контакт забелязах че въобще не се мести,
    Не знам дали трябва да е така, някой който знае моля да сподели мнение.
    Утре ще го монтирам и ще видя дали проблема с вървенето е от него.

Напиши коментар:

• DoubleKill
    отговори
    вземи си на спрей
    Почистихме EGR-a и от двете страни и го тествахме на контакт, да видим дали пружината се движи.
    Забелязах че въобще не се движи,
    Не знам дали трябва да е така, някой който знае моля да сподели мнение.
    Утре ще го монтирам и ще видя дали проблема с вървенето се е оправил ако ли не, ще сваля и дебитомера.
    Последна редакция от DoubleKill; 17.08.2017, 22:46.

Напиши коментар:

• S_BANKOV
    отговори
    вземи си на спрей

Напиши коментар:

Working...
X