Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Каква роля изпълнява черната кутийка до гнп-то на стило 1.9

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Каква роля изпълнява черната кутийка до гнп-то на стило 1.9

    Здравейте колеги. Имам питане относно черната кутийка с четирите извода която се намира над нагнетателната помпа до мерилката на маслото. Какво и е предназначението, питам защото без да искам счупих единия извод който е на горе. Питам защото мисля дс го лепна, ще стане ли така и ще мога ли да карам по тоя начин.Става на въпрос за стило 1,9 жтд 115к.с.

    #2
    Предполагам, че говориш за масления сепаратор. Тая джаджа отделя маслото от картерните газове и ги връща за обратно горене (ако не се бъркам нещо...).Би трябвало да има налягане там, гледай да я залепиш хубаво и сигурно няма да имаш проблем.
    "Без сърца, сме просто машини"
    Toyota Prius 1.5 Hybrid
    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

    Коментар


      #3
      Ако говориш за номер 5 от картинката е разпределител за обратна нафта. В тая тема пише за какво служи http://www.fiatforum.com/stilo/25764...htmlМисля, че с лепене няма да стане.
      Прикачени файлове
      Opel Astra J B14NET LPG / Daihatsu Terios
      Chevrolet Aveo

      Коментар


        #4
        Иди на стругар и да ти сложи щуцер. Пласмасата остарява и се чупят.Може да приспособиш и от някое жтд105, там са метални, но и стойка ще трябва да мислиш.
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

        Коментар


          #5
          Да колега за това става на въпрос, но това са горивни входове и изходи. Незнам да има общо с картерните газове. Не става на въпрос за екологията до колкото зная.

          Коментар


            #6
            На 115 Алфа и Ланча е метален. Вземи си от някоя морга и си реши проблема завинаги. При 105 има един извод по-малко и ще се чудиш къде да вкараш един от маркучите.
            AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
            HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
            Kawasaki ER-6n'2012

            Коментар


              #7
              Благодаря колеги за мненият. Нов в нашата мила България е 140лв. А в Англия по е-пер 15 паунда. Къде е Киро на кирия? Намерих го втора ръка за 15лв. Та проблема е решен.

              Коментар

              Working...
              X