Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Добавки за Дизел

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Blue написа:
    Аз слагах STP за дюзи- колата взе да набира повече като че ли, но може и да си внушавам. Около 12 лв е.
    Aз слагах същатата и ефект не усетих.
    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Аз също имах проблем с вдигане на оборотите. Питах във форума, четох мнения и на близо пълен резервоар добавих STP- светло синя. От нея, от какво ли вече ми се случва много рядко, почти изчезна. Дори днес отново ги разглеждах в OMV и се питам с каква - тъмна или светло синя да повторя.
      FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V

Коментар

Gugev написа:
        Аз също имах проблем с вдигане на оборотите. Питах във форума, четох мнения и на близо пълен резервоар добавих STP- светло синя. От нея, от какво ли вече ми се случва много рядко, почти изчезна. Дори днес отново ги разглеждах в OMV и се питам с каква - тъмна или светло синя да повторя.
        Тъмната е по-концентрирана.

Коментар

Ето, каква добавка си взех и мисля да изкарам две зими с нея! Струва 20лв. в опаковка от един литър. както виждате пише, че стига за един тон гориво! Минусът е, че се сипва при темперетура не по-ниска от 0 градуса.
          Прикачени файлове
          Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Ами вчера сипах от 1 добавка REJEX и разлика веднага се осети тя се дели на 2 или за 125литра е 12лв струва осети се разлика в паленето и вървенето и май вдигна скоростта

Коментар

Бях сипал преди няколко седмици на стп тъмно синята за дизел по препоръки тук и имаше ефект, докато не я изгорих. След като налях новия резервоар и пак старата работа. Иначе с добавката се наемаше много бързо на ниските обороти. Което ми говори, че на колата нищо ми няма просто дизелът ни е "гола вода"!
              www.CarProfi-BG.com
              Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
              Зареждане и ремонт на автоклиматици.
              Най-атрактивните цени в София!

Коментар

Ta в крайна сметка, каква добавка да бодна ей така профилактично за дюзи(JTD) ?---------Взех си STP Diesel Threatment - http://www.a1motorstores.co.uk/catal...ent_250ml.html
                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                  a в крайна сметка, каква добавка да бодна ей така профилактично за дюзи(JTD) ?---------Взех си STP Diesel Threatment - http://www.a1motorstores.co.uk/catal...ent_250ml.html
                  Колко стотинки колега?
                  Bravo 1.9 JTD със 105 магаренца!
                  Пътят не е мястото,където можеш да покажеш агресивността си...

Коментар

17.99лв от ОМВ, може другаде да е по-евтина.
                    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

А някой да е ползвал на Лики Моли за почистване на дюзи-Sistem treatment diesel?Също така има една против замръзване на нафтата-Diesel Fliess-Fit!Нека ако някой е ползвал да изкаже мнение!
                      Bravo 1.9 JTD със 105 магаренца!
                      Пътят не е мястото,където можеш да покажеш агресивността си...

Коментар

А бе в Оффроуд форума има пространна тема /със експерименти/ за добавките против "желиране" оказва се че нещо ефтинко, което продават Лук Ойл "RS - antigel" е най-добрата добавка против желиране.Предполагам че и при добавките за почистване е същата ситуацията, тоест вземат ти парите а резултата....Съвет: ако искате чиста горивна система, напролет покарайте 1000-2000 км на биодизел, после сменете горивния филтър и не би трябвало да имате повече ядове с горивната с-ма. Биодизела както почиства системата от наслоявания, така почиства и дюзите...
                        Lancia Kappa 2.4 JTD 99`
                        Uno 75 1.5i.e.8V 88`

Коментар

@emzo и i4kinМомчета, за дюзи на Liqui moly давата Diesel Purge или в Европа е Diesel Spulung (първото u е с две точки). Това май е същото като някаква добавка на BMW, която правела чудеса. Сипва се или в резервоара или се махат тръбичките от филтъра и се оставя колата да работи само на добавката. По чуждите форуми много я хвалят, даже има клипчета в youtube.Тук човека с проблемната дюза е ползвал тази добавкаhttp://audibg.com/index.php?s=43dcf3...st=0вижте и товаhttp://forums.tdiclub.com/showthread...ециално при jtd мисля че имаше помпа в резервоара, така че ще трябва да се махне релето й за да не стане целия двигател в нафта. Лично аз мисля да я налея в резервоара и да покарам така. Ще видим дали има някаква разлика. Ако някой от софия пък е навит, може и да пробваме другия начин.PS: Не намерих магазина, на пича от темата от ауди форума, на Ботев пише че магазина е преместен в Дружба 2, Цветан Лазаров 92. Аз си взех добавката от Кауфланд за 15 лв.Има и добавка за common rail, тя е около 10 кинта в бриколаж.Crusader, от къде да намерим читав биодизел, а не такъв бъркан в гаража. И аз съм го мислел това да карам с него 1000-2000 км или да слагам по малко в нафтата лятото.
                          FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

Аз лично нямам симптоми за проблеми, слагам(вече я сипах в резервоара) я профилактично.След доста четене видях добри отзиви за STP и Лики Моли, но на първото място, което погледнах имаше само STP.Това с горивния филтър е идейно, но не трябва ли все пака да се разреди с нафта ?---п.с. колегата naskobg ще ми идва на гости днеска, ако го навия за опитно зайче може и да пробваме на неговата метода с маркучетата
                            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

То си има нафта в добавката. Поне тази на лики моли има. С маркучетата май няма да стане толкова лесно. Все пак ако решите, релето за подкачващата помпа е зад джабката. Успех
                              FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

vsd написа:
                                ....Crusader, от къде да намерим читав биодизел, а не такъв бъркан в гаража. И аз съм го мислел това да карам с него 1000-2000 км или да слагам по малко в нафтата лятото...
                                Тук една бензиностанция продаваше лятото...колко е читава...не знам
                                Lancia Kappa 2.4 JTD 99`
                                Uno 75 1.5i.e.8V 88`

Коментар

Working...
                                X