Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Fiat Marea TD100 не иска да запали

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Fiat Marea TD100 не иска да запали

    Здравейте, колеги автомобилисти!От три години и половина съм къде по- вече къде по- малко горд собственик на Fiat Marea Weekend TD100. До преди два месеца нямах сериозни проблеми с автомобила си, но за съжаление от тогава той не иска да запали. Всъщност малко предистория. Може би през септември миналата година ми се случи за пръв път автомобилът ми да не запали от първия опит. В рамките на следващите три месеца (До края на годината) на 5-6 пъти се повтаря същото: при опит за стартиране на студено стартерът върти а запалване няма. След втория опит двигателя пали без проблем. И така стояха нещата до Коледа. Мисля на 24-ти ми беше последното каране след което колата прястоя кротко пред блока където живея 10-12 дни. Някъде към 6-8 януари реших все пак да я припаля и ядец. Върти а не пали. Помислих си (Въпреки че стартерът върти) че акумулаторът е за зареждане (тогава беше доста студено). Свалих го, заредих го, поставих го на колата и ... пак същото. Помислих си за горивния филтър е сменян преди година и половина. Смених го и обезвъздуших системата след което пробвах отново. Нищо. След близо три седмици опити времето се позатопли и най накрая една събота колата запали... но само за да угасне след 10-12 сек. Помислих си че не съм обезвъздушил горивната уредба правилно при смяна на филтъра за това смених всички маркучи с прозрачни както и всички скоби намиращи се в двигателния отсек. Никакъв резултат. Последното което направих миналата седница (може би много закъсняло като действие) бе да проверя всички бушони по колата. Оказаха се здрави с изключение на един.Над главното табло с бушони намиращо се отляво долу до волана има допълнителна секция с бушони разположени както следва: от ляво от дясно 30А 15А 20А 7.5А 20А 7.5АБушонът 7.5А който съм маркирал в червено е единствения изгорял който открих. Успях да изгоря два бушона докато се убедя ,че той изгаря в момента в който дам ключа на контакт.Поне за момента моите познания свършиха тук и не се сещам какво попвече да направя (освен да закарам колата на сервиз). Дайте някаква идея откъде може да е проблема и мога ли да го отстраня сам?

    #2
    Колега, свещите проверявал ли си ги скоро?
    Fiat Punto 1.7TD
    Mazda 626 2.0
    Fiat Croma 2.4 Multijet

    Коментар


      #3
      Мерил съм ги с омметър при откачени кабели една по една. И четирите дават приблизително еднакво съпротивление. Не съм ги развивал от главата за да проверя физическото им състояние!

      Коментар


        #4
        според мен проблема е от разхерметизирана горивна система,провери си и дали идва напрежение до свещите,много важно нещо.

        Коментар


          #5
          Колега , имаше някъде из "важните теми" , описание на бушоните . Потърси и виж кой за какво е и като разбереш за какво е този 7,5А бушон може и леко полеко да си отговориш на въпроса. Първо си помислих за имобилайзера , но той не би трябвало да има връзка с този бушон. Свети ли ти червената лампичка(диодчето) на при копчетата за халогените ? Друго което се сещам е датчика на коляновият вал. Ако има проблем с него няма да запалиш.
          Fiat Marea Weekend
          HLX 1,9 TD 100
          1999

          Някой друг трябва да плати сметката - ние не сме си поръчвали такъв живот.

          Коментар

          Working...
          X