Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пистов ремак се къса за трети път за една седмица

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Пистов ремак се къса за трети път за една седмица

    здравейте колеги колата е мареа 1.9 жтд и въпросната кола къса ремъка за 1 седмица 3-пъти един майстор ми каза че е възможно някоя от шайбите да се е изострила и да го къса възможно ли е това според вас като се съмнява за шайбата на алтернатора или тази на хидравличната помпа . обтегача е сменян преди 10 000 км. паразитната преди 500 км.

    #2
    Проверете дали всички ролки са стегнати и са в една ос, тоест да няма изкривена, при най малкото мръдване на дадена ролка резултата е изплют или срязан ремък
    punto HGT

    Коментар


      #3
      Демпферната на коляновия вал
      "Без сърца, сме просто машини"
      Toyota Prius 1.5 Hybrid
      EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

      Коментар


        #4
        Първо си смени обтегача,защото се е износил,в следствие на което се е изкривил и изхвърля ремъка на вънка.После си провери шайбата на генератора да не е блокирала(ако е блокирала леко накриво това е причината за бързото износване на обтяжния механизъм)ако е здрава се насочи към демпферната шайба.
        Bravo 1.9d 97г

        Коментар


          #5
          Обегача и според мен е проблемен.Като сложиш ремъка без да палиш колата, виж дали ролката на обтяжният ремък и другите ролки са в една равнина.Като се изхаби една подложка на обтегача и като го напъне ремъка и ролката се изкривява. Това си личи само при сложен ремък. Огледай, би трябвало там да е проблема. Ролката на обтегача стои по изкълчена спрямо другите ролки.Другото което казват колгите за шайбата на коляновият вал, като я разклатиш при свален ремък, ако е заминала, би трябвало да се чува матално дрънчене и да има доста свободен ход по периферията.
          Bravo JTD 105 '98

          Коментар


            #6
            Преди малко бях при колата принципно всички ролки са стегнати за демпфера на коляновия вал започвам да се съмнявам защото с малко усилие го размърдах настрани има луфт около 2 мм. възможно ли е да е от него дали е нормален този луфт.

            Коментар


              #7
              обтяжната наи вероятно аз си реших проблема като изхвърлих и паразитната и обтяжната и намерих точния размер ремък и сега нямам проблеми

              Коментар


                #8
                M5kov написа:
                Демпферната на коляновия вал
                +1Преди време имах същата Мария и същия проблем.Излезе от демферната шайба на коляновия вал.Ако е като на Пунтото се сменя за 20 мин.,че с Мареята я сменях на сервиз.

                Коментар


                  #9
                  скъсах 4 пистови ремъка .докато не направих проверка на шаиби и ролки дали са в линия с обикновен канап.след вдигане на подемник или канал сложи здав ремък ,запали за малко да се намести ремъка.като премериш с канап или линия и огледаш няма начин да не откриеш проблема.при мен беше изкривена стоиката на компресора за климатика от леко птп.както писаха и колегите , огледаи за проблемни ролки и демпфер.успех с разгадаването на проблема .

                  Коментар


                    #10
                    Леко изкривена обтяжна ролка сменихме я и за сега няма ядове.

                    Коментар

                    Working...
                    X