Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

TD100, вакуум в резервоара, може би

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    TD100, вакуум в резервоара, може би

    Здравейте колеги, за съжаление пиша все по лоши поводи тук Днес тръгнах на път и по пътя колата взе да придърпва осезаемо, и да гасне.Като отворих капака, видях че ръчната помпичка за подкачване на гориво беше смачкана.Тръгнах да катеря шипка и просто се узорих тотално, с този фиат, изгасваше ми през 300 метра.- Процедурата която правих, беше отваряне на капачката не резервоара, развиване на пропката на горивния филтър и помпене, докато не подкачи гориво.Малко назад във времето...Преди отново ми правеше такива глупости, но само придърпваше. Осъмних се в горивния филтър - смених го. Проблема изчезна за около месец, месец и половина. Сега отново, но с по-голяма злоба го направи отново.Резервоара съм го чистил, сондата също, смених и помпичката за ръчното подкачване, старата се беше напукала.Сега се чудя какво може да е....- Капачката?Търсих някакви възможни отговори тук, но нищо специфично, сондата не ми е мръсна за да я мисля.Въздух в системата не знам от къде, на всякъде съм наслагал скоби и нови маркучи, като днеска ги натегнах, Нямам течове, не мирише на нафта, Двигателя ми няма и капка масълце.Направи ми впечатление, че ако капачката на резервоара е затворена и започна да подкачвам нафта, не ставаше, или на мен така ми се струваше.Кажете вашите мнения, страдали ли сте от такива симптоми ?

    #2
    Запушен отдушник, съответно прави противоналягане!
    Powered by Emzo

    Коментар


      #3
      Извади кошницата и си почисти цетката! Запушена е!

      Коментар


        #4
        Ами нали казах, че съм почистил резервоара и кошницата. На кошницата за добро или зло, съм и направил допълнителна дупчица, до тая с цедката.Отдушника къде се намира, в капачката? Като развивам капачката, не се чува фъшкене.

        Коментар


          #5
          Направил си голяма грешка,че си пробил друг отвор в кошницата,от там ти идват проблемите с изгасването.
          Брава тд 100

          Коментар


            #6
            Щом се свива крушата има запушване зад нея.Сондата като се извади има пластмасов приемник който се сваля и там има друга цедка ковто се запушва!Успех!

            Коментар


              #7
              Имах същия проблем и не можах да открия запушване някаде.Проблема е че се свива "крушката" от вакума на ГНП и по този начин спира горивото.Аз го реших като купих нова "крушка"(ръчна помпа за подкачване) и залепих около нея един гумен пръстен, който е малко по-твърд.По същия начин реши проблема и мой приятел, който пък залепи около крушката със прома една цяла ролка изолирбанд.Те така караме вече 2 години без проблем.Иначе съм съгласен че не е нормално да има такъв вакум и да се свива крушката ама...
              Fiat Punto 1,7 td
              Skoda Octavia 2 1.9 PD DSG

              Коментар


                #8
                Аз си мисля, че определено имам запушване.Като цяло смених и възвратните клапанчета, с новата помпичка (круша), отворих капачката на резервоара, и върнах нафтата от тръбите в резервоара, като ги надух преди филтъра.2 дена нямах проблем и след това отново се случи.Сега не се смачква помпичката, но и не се пълни с гориво, като реши че ще прави мизерии.Като чистих резервоара не се сетих да върна нафтата от тръбите, сигурно щеше да изпадне боклучето, което ми прави дертовете.Иначе в резервора имаше доста боклуци, едни лепкави топчета. Като сополчета са :DКоито не виждам как ще се разградят.като върна нафтата от тръбите, тя остава ли си в кошницата (сондата) или се връща в резервоара?

                Коментар


                  #9
                  Хорааа помагайтее!Та така, издърпаха ме до вкъщи на боксир, и започнахме да я мислм фиаткатасваляхме сондата, всичко точно изглежда.от твърдата връзка от резервоара, заменихме всичко с нови маркучлета, скоби, нов филтър от голф, че на моят му се беше изронила резбата на пропката за обезвъдушаване.Обезвъздушихме, колата си запали, покарах я със все газ 20 км. никви дертове.2 дена я карам градско, пак няма ядове, и след това, тъкмо тръгвам на път и същата история.... Прихълцва, придърпва, ниски обороти, гаснее Може ли да е от помпата вече? Помпата е реставрирана напълно миналата година, няма течове, няма нищо.Казаха ми че някое уплътнение по помпата може да е свършило, и е възможно да вкарва въздух, но щом уплътнието вкарва въздух, значи трябва и нафта да тече, или поне така си мисля азИзкажете мнение, че вече се побърках с тая колицаниква работа не мога да си свърша с нея, все трябва да си имам едно на ум че ще се развали, баси фиата, всички ли са такива? :Dдо миналата година никакви проблеми нямаше, и за една година ми стъжни живота

                  Коментар


                    #10
                    игнорирайте резервоара и какрай с бутилка за пробата

                    Коментар


                      #11
                      ivel написа:
                      игнорирайте резервоара и какрай с бутилка за пробата
                      Така нищо ня ма да разберат, щом като разбутат резервоара и се оправя за наколко дни трябва да се направи следното - всичката нафта вътре се точи и се подарява на някой с нафтова печка- резервоара се сваля и се мие с препарат който да разтвори всички глупости вътре.
                      Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                      (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                      Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

                      Коментар


                        #12
                        Как пък ли не, ще подаря 50 литра нафта :D :D

                        Коментар


                          #13
                          здравей колега и аз имам подобен проблем като карам колата нормално нямам проблеми като я понатисна на 5та при 160 км гд започва едно прекъсване което ме изкарва извън нерви сменил см горивния филтър нова круша за подкачванесондата в резервоара свети от чистота и крушата ми не се мачка помпата не тече и нз какво да кислq вече мойе ли да прави вакум в резервоара ?

                          Коментар

                          Working...
                          X