Уважаеми господа, една жена има нужда от помощ и от компетентен и честен съвет. Колата е след сервиз и непали. Става въпрос за Фиат Мареа Уикенд - дизел 1.9, 1999 година. От самото начало колата имаше проблем с парното, водата прегряваше, като се има предвид , че преди една година е сменяна водната помпа и радиатора. Това лято, в движение колата прегря. спря (имаше вода) и не искаше да запали. Закараха я в сервиз и правиха "ремонт" на двигателя за 500 лева. До зимните месеци се движеше горе-долу добре без проблеми. И когато започнаха по студените дни, Декември, един ден започна да прегрява като включихме парното, започна да ври водата във водната помпа и тогава на бензиностанция ни казаха да не включвам парното а да карам без включено парно. И до преди 3 седмици , преди голямата зима по време на проливен дъжд се скъса ремъка и покрай това акумулатора се изтощи , не можах да я запаля извиках един механик. Взеха я в близък сервиз, смениха пистовия ремък и ролки. След като я взех първия ден след половин часово каране, водата се дигна 90 градуса, трябваше да спра колата и разбира се пак попадна в същия сервиз. Там ми казаха, че трябва да се смени гарнитурата, разбира се, смениха я и когато отидох да взема колата, започна при паленето да се чува някакво тракане и да пали по трудно. Твърдяха, че колата е наред но аз видях след 5 минути работа, че водата в резервоара пак се нагрява и излиза пара и принудих майстора да види за какво става въпрос. Той ми каза да я оставя и започна да се чуди и вайка за какво става въпрос. По телефона някакъв който разбира от Фиат Мареа почна да му дава съвети, че сигурно става въпрос за тръбите към радиатора, дали са твърди или меки, тръбите се оказаха твърди. Започна да проверява дали проблема не е в датчика или термостата, оказа се,че не е и реши , че е от главата и ми каза да оставя колата. И след 5 дена престой в сервиза днеска взимам колата, при него запали трудно, като той я пусна по након за да я подкара и да тръгне, като твърдеше, че има малко дизел и колата се била "обезвъздушила". Взех колата, заредих дизел и колата я запалих, прибрах се в къщи, колата е в гараж. След три часа исках да изкарам колата, обаче колата не запали и започна да издава някакво тракане и боксуване, не мога да определя точно звука, не съм механик, и не знам изобщо за какво става въпрос. Може ли някой да ми помогне със съвет, защото не знам какво да правя. Нямам вече финансова възможност да плащам за сервиз и некомпетентна работа. Освен това, по тази част която е на снимката, забелязах, че е мокра и излиза някаква течност, не знам дали е дизел или какво е. Сетих се, че механика ми каза, като го попитах каква е била причината за загряването на водата, ми каза,че е имало, в този модел фиат, някаква втора водна помпа в която били запушени кабелите. Той бил я изчистил, но както разбрахте колата не пали. Моля за помощ.
[/img]

Коментар