Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Brava 1.6 16V Няма мощност след поставяне на газова у-ба

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Brava 1.6 16V Няма мощност след поставяне на газова у-ба

    Здравейте, сложих обикновенна газова преди около 2-3месеца. Колата преди това си беше бегачка, но сега след поставянето на газовата няма нищо общо с преди. Дори и на бензин не е същата(като на газ е) ... усеща се едно мислене около 3-4000к оборота, само реве апък набира слабо. Особено голяма мъка е ако искам да изпревяра някой извънградско, както си карам с 80-90 включвам на 4-та и пак едвам едвам. Газовата е настройвах 3 пъти при майстора, който ми я слагаше и ефекта е един и същ. Каза че по-добре от това не може да стане(Майстора е доверен човек, правил сигурно 50 брави, но никой от тях е нямал такова оплакване). Възможно ли е да има някакъв вакум от някъде. Няма катализатор, просто от както сложих газовата колата стана спъната както на бензин, така и на газ! Предположения

    #2
    Дай малко повече информация каква е газовата, както и каква е колата- мотор, година на производство (пластмасов или метален колектор). Разхода на газ как е, както и на бензин?
    Play Golf ,but not drive golf!!!
    Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
    C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

    Коментар


      #3
      Газовата е BRC, всичко е чисто ново, за сега не мога да кажа разход, тъй като последното ми ходене при майстора беше скоро и все се донаглася нещо, все още не ми е останало време и път да замеря. Колата е 97-ма с метални колектори. Разхода на бензин бе около 9-12 градско в Пловдив, зависи колко я настъпвам.

      Коментар


        #4
        Може газта да не и стига.Отвий мноого малко тройника и виж как ще е, но не прекалявай, че ще ти се вдигне много разхода.
        "Без сърца, сме просто машини"
        Toyota Prius 1.5 Hybrid
        EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

        Коментар


          #5
          Да, доста си играх с него но няма файда. Съмнява ме да не е да получава вакум от някъде... Съмнението ми за това е, че дори не иска да спира хубаво, а е с почти чисто нови накладки, както и ревизия на цялата спирачна с-ма.....та от там двоен проблем...

          Коментар


            #6
            Огледай си всички вакуми,обикновено се чува едно съскане.Погледни жилото на газта,дали отваря докрай дросела.
            Peugeot 307 2.0i ГИ
            ex: Fiat Brava 1.6 16V 90hp

            Коментар


              #7
              Агу

              Размера на плочката как е/какъв/?-Въздушния филтър и въздуховодите към него как са.?-Емулатори ,симулатори и др такива има ли и какви са?Няколко насочващи въпроса,с които се започва такъв тип разговор :D Мойта сега е настроена на газ и е около 8,5 разход и на 5 си набира от 60 до 90 спокойно.ПлочкАТА Е "Ф34".
              Fiat BRAVA 1.6/16v103Hp EL(LPG Lovato)- XII.1997 182А4.000- Аудио система
              Мразя чалгата повече и от политиците. Поправено.Комунизмът ще отстоява своите основи по един или друг начин.Оправия-няма!

              Коментар


                #8
                Не съм го мерил точно размера на плочката, но пасва идеално и е уплътнена със силикон, направиха я специално за този двигател. Въздуховода е прекъснат от директната идваща струя(премахнат е един къс маркуч преди входа на филтърната кутия).Проблема вероятно е от вакум, почти съм убеден, но ще го проверя идващите дни и ще споделя от къде идва проблема.

                Коментар

                Working...
                X