Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пукане и паткане при палене на газ и придърпване до 2000 об.

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Пукане и паткане при палене на газ и придърпване до 2000 об.

    Здравейте, момчета! Карам Фиат Типо 1.6 1994 година и от няколко дни имам следния проблем. Преди няколко дни, когато палих на газ (както обикновено) нещо отпред изпука/изпатка няколко пъти. Вследствие всичко това, като карам на газ до 2000 оборота колата леко придърпва, а при палене на газ пука силно и често след секунди гасне. На бензин нямам абсолютно никакви проблеми. Казаха ми, че трябва да си сложа хубав уплътнен капак на въздушния филтър, защото не уплътнявал добре. Други ми казаха, че трябва да сменя свещите и кабелите, а трети ме посъветваха да видя малкото филтърче на газовия инжекцион... На едно място пък ми казаха, че ми трябва т.нар. "кихалка", но в интерес на истината имам тази кола с това газово (инжекцион) от 2004 година и никога досега не е правила такъв проблем, а и знам, че за инжекционите не би трябвало да "кихат" така. Това с пукането/паткането дойде съвсем скоро. Какво ще ме посъветвате, какъв ми е проблемът? Благодаря предварително!

    #2
    Re: Пукане и паткане при палене на газ и придърпване до 2000

    Аз имах същия проблем смених ламба сонда и свещите и се оправи

    Коментар


      #3
      Не ти трябва кихалка, трябва да се оправи проблема. Наистина рядко гърмят газовите инжекциони, за обикновените уредби знам, че гърмят от бедна смес или проблем със запалването - неизправни свещи, кабели, палец, капачка и т.н. Щом на бензин нямаш никакви проблеми значи запалването ти не е в окаяно състояние. Според мен трябва диагностика на ГИ за начало.
      1990 TEMPRA SX 1.4 Carb

      Коментар


        #4
        Не е задължително да имаш проблем на бензин като не ти е наред запалването. Ако не си сменял свещи и кабели скоро започни от там. 80-90 % от случаите е това проблема. Ако отидеш на диагностика съм почти напълно сигурен, че ще те накарат първо да смениш кабели и свещи преди да започнат изобщо да търсят проблема. Лесен начин за дигностика на кабелите е вечер спираш някъде на тъмно, отваряш предния капак и при рязко подаване на газ ако имаш пробил кабел се виждат искри.
        Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 2000 г.

        Коментар


          #5
          Аз имах съшият проблем-трещеше ,гърмеше.Смених свещите и всичко си дойде на мястото.
          Фиат Брава 1.4 12V 1998г

          Коментар

          Working...
          X