Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Къде е проблема с този ГИ

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Къде е проблема с този ГИ

    Колеги проблема е следния : при калибровка изписва че дюзите са малки това е при налягане при редуктора-1.49,диференциално-1100 и в смукателите-0,3/4 и дюзи-3мм,бензинови времена 3,а газовите са 6/7мс ГИ (ЕКУ-тамона;РЕДУКТОР-томасето;РЕЙКА-валтек 3ома) то е монтирано преди 1г на пунто (1.2 16в 97г)изминъл съм 30хил.км. Не разбирам как може при такова налягане такива дюзи и такива времена да дава малки дюзи и защо подяволите сами сложили дюзи разпробити на 3мм на двигател 1.2 16в 86к.с

    #2
    Може ли рейката да е за калиброване :S

    Коментар


      #3
      Демонтаж и проверка на рейката и после реглаж, ход - 0.45.Или по-лесно проба с друга рейка.
      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

      Коментар


        #4
        Колегата е прав че може да се пробва с друга рейка. Според мен обаче проблема е савсем различен. Полските и латвииските електроники понякога правят лошата шега че показват дали са ти големи или малки жигльорите на рейката. Имал съм подобен случай с друга марка. Когато жигльорите бяха малки софта ми казваше че са големи и обратното. Пробвай с нормални жигльори 1.6-1.7мм. Но пък с тези високи времена на газ ще имаш ядове. Най добре намали стойностите в газовата таблица доколкото е допустимо и не влияе на безпроблемната работа на колата преди това разпробии нови жигльори с горепосочения размер и пусни една калибрация без значение какво ще каже софта. След калибрацията виж разликата м/у бензиново и газово инжекторно време. Разликата не трябва да е повече от 1 - 1.5 милисекунди на празен ход. Ако е повече пробвай с по големи жигльори или намали стойностите на картата. След тази процедура пробвай с друга рейка. Ако не ти се занимава отивай при читав сервиз за помощ.Успех колега.
        Фиат Браво 1.6 16в с ГИ
        Ауди ТТ 1.8 турбо 180кс

        Коментар


          #5
          1-1.5мс е огромна разлика, недопустима за мен. Хич да не си губи времето със софтуерни корекции, докато не се убеди, че хардуера му е наред.
          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

          Коментар


            #6
            Шибаното е,че питам газаджиите защо има такава разлика в бензиновите и газовите времена,а те ми викат така е нормално (по принцип се водят инженери със доста голяма репутация ) и доста пъти съм ходил да се мъчим да я настроим да върви във високите обороти ама не става. Мисля понеделник ако ми остане време да ходя да се разправям малко първо преди да почна да пипам,че е в гаранция още ,иначе са много мили преди да са ти взели паричките . Със малкото ми познания по ГИ не е нормално дюзите да са 3мм налягането на редуктора 1.49 и да дава газови времена 6/7мс при бензинови 3мс На 99% съм сигурен че проблема е в рейката

            Коментар


              #7
              Валтека е с ход 0,4 , аз имах същият проблем с мареа 1,6, рейка райл с щуцери 2мм ми даваше газови времена 4,5 при диферинциално налягане 900 и налягане на редуктора 1200 сега с валтека съм с щуцери 2,2 и газовите времена са към 5 мс при същие налягания ,райла е с ход 0,6мм .

              Коментар


                #8
                yori2 написа:
                ... След калибрацията виж разликата м/у бензиново и газово инжекторно време. ...
                Сравнява се не бензиновите и газовите времена, а бензиновото време на бензин и бензиновото време на газ. Разликата не трябва да е повече от 5-10% (по спомен). Разлика между бензиново и газово време има и то не малка.
                Stop giving directions, just say "Follow me."
                Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
                Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

                Коментар


                  #9
                  sok1 написа:
                  yori2 написа:
                  ... След калибрацията виж разликата м/у бензиново и газово инжекторно време. ...
                  Сравнява се не бензиновите и газовите времена, а бензиновото време на бензин и бензиновото време на газ. Разликата не трябва да е повече от 5-10% (по спомен). Разлика между бензиново и газово време има и то не малка.
                  Това е така, но са важни и газовите времена. Газовите инжектори не работят над 25мс ,така че ако на тихи оборои са 8-9-10мс при 3,5 мс бензинови смятай при 18-19мс бензинови къде ще са газовите. така че коефициентите трябва да са до към 1,5 в тихите обороти и 1,2-1,3 във високите обороти при натоварен двигател.като надолу е по добре , но взимайки в предвид че газовите инжектори не работят и под 3,5мс(Валтек 3 ома)

                  Коментар


                    #10
                    Не че нещо ама колко ли от вас имат инжектори, способни да отварят и затварят при високи времена, a при ниски ?Изобщо термина инжектор аз лично не бих го използвал за Валтек, Рейл и техните подобия. Type30, IG1,2,3.Онзи ден се видях в чудо да намеря истински инжектори на поносима цена за турбалан с 1мс бензиново време на празен ход
                    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

                    Коментар


                      #11
                      А какво бензиново впръскване е зададено в програмата?Фазирано,нефазирано,две по две?
                      OVB X18XE1 седан+ГИ

                      Коментар


                        #12
                        ivan_pop написа:
                        А какво бензиново впръскване е зададено в програмата?Фазирано,нефазирано,две по две?
                        Маи последователно не съм сигурен като я закача ще видя

                        Коментар


                          #13
                          Колеги днес ходих при "газаджиите" питам ги нормално ли е газовите времена да са 2пъти по-големи от бензиновите седят гледат се озъртат се и единия вика да аз му викам,а не трябва ли да са малко по-големи от бензиновите мълчание от тяхна страна ,ако имах повече свободно време щях да им кажа да смъкнем рейката да я калиброват но за жалост нямам такова

                          Коментар


                            #14
                            Колега много в важно да са читави майсторите иначе само ядове "питай колегата yori2 ,той познава едни ..."
                            Lancia 1.2 16V 86hp

                            Коментар


                              #15
                              Едва ли е от рейката.Мойта валтек и бях въртял на око два от болтовете за реглажа и си работеше добре колата.После я сложих на индикаторния часовник и двете буталца бяха с ход 0,6 а другите две с 0,5 ,направихме ги всички да са 0,5 а разлика в поведението на колата не видях.При мен на обороти бензиновото време е 2,35 ms съответно газовото е 4,70 ,не съм си играл да го смъквам още газовото понеже знам че валтека под 4 мс не работи стабилно на празен ход.Бубините са ми 3 ом.Вероятно във високите стоят постоянно отворени,нямах време да гледам но следващия път ще я направя да минава над 4500-5000 на бензин и решавам проблема ,и без това много рядко се кара в такива обороти.
                              <a><img></a>

                              Коментар

                              Working...
                              X