Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Странен проблем с оборотите на Мареа 1.6 16в

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Странен проблем с оборотите на Мареа 1.6 16в

    Здравейте,имам следния проблем който изглежда никои не може да разреши.Колата е с обикновенна газова и преди месец някаде започна да губи обороти и да държи между 100 и 400 оборота и по някога гаснеше.Закарах я на майстор пуснахме я на компютъра и излизаше постоянно ламбда сонда следователно я сменихме и се оправи.Карах около седмица и изведнъж оборотите започнаха да са високи между 1300 и 19000 и постоянно се менят(стрелката играе) на компютар като я закачим нищо не излиза и никои не може да ми оправи проблема.Моля даите някакво компетентно мнение.Благодаря

    #2
    Я ходи при чичо СТЕНЛИ да види каво му е на твоя фичо. Стенли е от твоя град и има автосервиз ще трябва да го потърсиш във форума.

    Коментар


      #3
      До колкото зная, оборотите на празен ход на газ, могат да се регулират от изпарителя. Лошото, е че при теб, този симптом не е постоянен. При мен имаше един период, в който не бях карал на бензин повече от 6 месеца, покарах 100-тина км на бензин, и след това на газ оборотите на празен ход се вдигаха над 2000 . Това се появяваше всеки път, когато покарах малко на газ (същото се получаваше и след като изгася климатика) Откарах я на диагностика - нищо не откриха. Накрая се наложи да си сменя изпарителя, и след отпускане на мембраната го настроих, и засега не ми е давало проблеми. Може проблемът да не е в компютъра, а като при мен изпарителя да ебава нещата.

      Коментар

      Working...
      X