Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

проблем с палене на газ.

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    проблем с палене на газ.

    Колата ми работи само на газ от около 10 месеца,сега от 2-3 седмици не мога да я изкарам от гаража,преди малко я мъчихме най-странното е че запали на 1-2 пъти но след махане на газта веднага гасне,след последното гаснене я дърпахме сумати време и просто отказа,поливах на 2 пъти изпарителя-никва разлика.колата е браво 1.6 с някъв изпарител ЛР със стъпково моторче уж е ланда контрол ама на скорост не е,има кранчета също по маркучите.Въпроса ми е може ли платната във изпарителя тези където се подменят да са чак толкова за смяна че и на 300м дърпане да не иска да чуе даже.Като четох другите теми из раздела се сещам още да каже че клапане щрака и щом изпарителя замръзва значи стига до него а й 2 пъти запали все пак.Още нищо не сме мерили,бобината е на 7 месеца 2ра ръка,свещи и кабели на около 20-25хил.,знам че е най-лесно сменянето на ред ама и най-неизгодно.Поздрави от мен и весело посрещане на новогодишните празници.
    F.I.A.T-fix it again tomorrow xaxaxaxa

    #2
    Видя ли да не е свършила газта?
    FIAT BRAVO 1.6
    FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
    LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

    Коментар


      #3
      Според мен зае*и газта и направете колата да върви на бензин.После я гласете на газ.В минусувите температури и студеното време 98% от колите се палят и карат на бензин докато вдигне малко водата. Междудругото мембраните може да се са удървили.
      Fiat Tipo
      Corsa b комби !

      Коментар


        #4
        това за зимата и газта е мит мога да изреждам мн примери,тая седмица времето е хубаво колата седи в гараж и пак не пали,приятел при -18 върти и пали като колата е седяла минимум 8 часа с 2 думи цялата заскрежена и студена,споменах че съм поливал изпарителя и тн.,пролема не е времето или поне тия дни не би трябвало да е,миналата зима палеше,да газ има.
        F.I.A.T-fix it again tomorrow xaxaxaxa

        Коментар


          #5
          За да ти замръзва изпарителя значи минава много газ през него. Сегашната кола е 5 тата на газ и досега не ми е замръзвал изпарител когато е наред, замръзвал ми е заради спукана мембрана и увеличено количество газ която преминава през него.

          Коментар


            #6
            ддд

            стига ли антифриз до изпарителя да не е направил някъде въздушна възглавница провери това !
            fiat bravo 1.4

            Коментар


              #7
              Щом има газ значи има въздух в системата и не затопля изпарителя.Провери охладителната течност и обезвъздуши.Обаче на място незнам как ще запали.Ще трябва доста ток да въртиш.Ако няма спукана мембрана де.
              FIAT BRAVO 1.6
              FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
              LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

              Коментар


                #8
                кола

                А на бензин що не пали виж някоя жица да не е прекъсната с дърпане няма да стане нали стартера въртине пипай мембраните по може да е настройка
                КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

                Коментар


                  #9
                  и на мен ми мирише на мембрани и много газ или искам да е това,че ми изглежда най-просто,в сервиз е ама от празниците не знам кога ще и обърнат внимание.на бензин не разбрахме защо не пали и я направихме да пали на газ от тогава си я карам на газ,според мен вече за бензин да се прави е късно за сега го изключвам за вариант,водещата причина е че отценявам колата на 1300-400лв и ме е яд да давам пари по големи от 1/10 от себестоиността за ремонти.
                  F.I.A.T-fix it again tomorrow xaxaxaxa

                  Коментар

                  Working...
                  X