Колеги карам Фиат Браво 1,6 103к.с. 1997г. с обикновена газова, има някакви симулатори но не е инжекцион. Харчи различно, най-много съм стигал до 12/100 градско газ. Извън града на дълго съм го докарвал до 6,3/100 със 120-140 средна скорост. Напоследък карам смесено и харчи около 9-10/100. Вашите коли как харчат?Редактирано заглавие!Модераторски екип.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колко ви харчи Фиата на газ/метан?
Collapse
X
-
Re: Колко ви харчи Фиата?????????
rosen.m написа:Колеги карам Фиат Браво 1,6 103к.с. 1997г. с обикновена газова, има някакви симулатори но не е инжекцион. Харчи различно, най-много съм стигал до 12/100 градско газ. Извън града на дълго съм го докарвал до 6,3/100 със 120-140 средна скорост. Напоследък карам смесено и харчи около 9-10/100.rosen.m написа:Вашите коли как харчат?Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
Аз още не съм я засичал изцяло извънградско на газ,но в града се върти около 11+/- литър на 100км...зимата стигна почти 14.Навън предполагам,че ще е не повече от 7-8.На бензин беше съответно 5,5-6,5/9,10 извънградско/градско.Добре е като за архаичен мотор с още по-архаична газоваEX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
Fiat Punto 1.2 16v Sporting
Коментар
-
Знам, че има хора които сигурно ще сметнат моето мнение за някаква измишльотина, но както и да е аз казвам какви са данните от това което пресмятам. 200 км (до момента) с 20 лева газ заредена на 1,18 са приблизително 17 литра газ.Все още карам и не е загаснала колата. За града лятото ми дава 8,5 зимата 10.Извън градско не мога да кажа тъй като още не съм излизал на дълъг път.Става дума за браво 1.2 с италианска газова уредба BRC слагана в Италия (така я закупих).Бензин ми дава около 8 градско без значение зима или лято.Карам нормално 1-2-3 до към 3000 оборота после 4-5 2500 оборота.Fiat Bravo 99' 1.6 GT
Fiat Bravo 1.2 16v-Тотализирано
Fiat Bravo 99' 1.6 SX
Коментар
-
разхода...
и аз я карам така 1-2-3 до към 3000 оборота, 4-5 по-малко. Последния път сложих някакво масло ИГАТ 10-40 вчера го гледах, за около 5000 км.минати с него съвсем леко е започнало да потъмнява, предишните масла където съм слагал - Шел, Валволин и Статойл всичките 10-40 при тези км ми се струва че бяха по-тъмни. Държа да кажа че този път смених въздушния филтър на 4800 км с нов и си оказа влияние, а сега си купих и от тези устройства за запалката където пестят гориво, но немога да определя все още колко пести или само си даваш парите за него.
Коментар
-
rosen.m написа:Колеги карам Фиат Браво 1,6 103к.с. 1997г. с обикновена газова, има някакви симулатори но не е инжекцион. Харчи различно, най-много съм стигал до 12/100 градско газ. Извън града на дълго съм го докарвал до 6,3/100 със 120-140 средна скорост. Напоследък карам смесено и харчи около 9-10/100. Вашите коли как харчат?Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.
Коментар
-
muns61 написа:Мисля, че може още да падне. Ако сложиш подходяща добавка в маслото на мотора и тя свали триенето до почти отрицателни стойности, спокойно това смесено 9/100 ще стане 7/100.Комбинирано с устройството в запалката и специален колектор за входящия въздух, който създава турбулентно-ламинарен бернулиев ефект на смесителната плочка, още надолу ще слезе консумацията.Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
Градско 10.Извънградско- 7-7.5Газ това, дзимбин не знам`95 Punto ELX 1.2 75hp + LPG
http://silenbg.blogspot.com/ - Блогът ми за тренировки, хранене, здраве, уелнес...
Коментар
-
Stefanaki написа:muns61 написа:Мисля, че може още да падне. Ако сложиш подходяща добавка в маслото на мотора и тя свали триенето до почти отрицателни стойности, спокойно това смесено 9/100 ще стане 7/100.Комбинирано с устройството в запалката и специален колектор за входящия въздух, който създава турбулентно-ламинарен бернулиев ефект на смесителната плочка, още надолу ще слезе консумацията.
Коментар
-
MartoModev написа:Stefanaki написа:muns61 написа:Мисля, че може още да падне. Ако сложиш подходяща добавка в маслото на мотора и тя свали триенето до почти отрицателни стойности, спокойно това смесено 9/100 ще стане 7/100.Комбинирано с устройството в запалката и специален колектор за входящия въздух, който създава турбулентно-ламинарен бернулиев ефект на смесителната плочка, още надолу ще слезе консумацията.Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар