Установи се, че нормалните бензинови времена са от 2 до 2.5мс., при мен са от 3 до 3.7мс. Това пречи ли за нормалната работа на газовия инжекцион ?Пак да попитам, някой с опит иска ли да се пробва да я настрои ?
На Мареята с Тамоната бензиновите времена бяха 3,2-3,4 мс,а сега с полския компютър са около 2,4-2,6 мс.Не мога да го обясня,но е така.Това след разкачен акумулатор за 12ч и работа на място поне 20 мин на бензин.
Утре ще го разкача.Намерих на италиански сервис менюал на Либра, явно при либрата времената са по-високи от на БРаво/а/Мареа/Купе, но пак са по-ниски, от тези, които имам:
При мен времената са от 2,7-2,9 до 3,1-3,2 предполагам че идва от включването на перкатаУтре сутринта като стана ще измеря съпротивлението на инжекторите
Но аз нямах проблемите от които ти се оплакваш.При мен празния ход беше много стабилен,точно както обясняваш за Бравото.Имах прекъсване като от проблемна свещ при около 1200-1500 об. и припукване в изспускателния колектор,което се дължеше на отваряне на газова дюза за период около 1сек и вкарване на гориво в нагорещените изспускателни тръби.Това се получаваше при всяко по рязко подаване на газ и падане на оборотите.Тези недостатъци не успях да отстраня с никакви варианти на настройка.Между другото системата работеше най добре с щуцери на 2.4 мм и налягане на изпарителя 1 бар.
Аз само с един размер не съм пробвал - 3.00мм.Съдейки по 2ра стр. от ПДФ-ап.с. въпросното браво е точно с 3.0мм на газ и 1 бар налягане и върви мнооого добре.
Реално, какво ми трябва, за да конвертирам системата, за да работи на пропан бутан ? Изпарител, газов клапан и бутилка в багажника ? Другото трябва да е същото.Предложете възможно най-евтин изпарител и клапан, които да монтирам само за проба ?
възможно най-евтин изпарител и клапан, които да монтирам само за проба ?
Как го виждаш да дам 100+лв за едната му проба, така или иначе, на пропан бутан, не ме устройва като разход, но ще мога да си отговоря де е проблема.Не съм сменил само редуктор и мап сензор.
Най-евтиния май е като моя - Гама01 И се представя добре за парите - така каза газаджията.Пък и аз имам вече почти 9000 км навъртени от месец март когато я монтирах - доволен съм и от рахода и от вървежа и от лекотата на настройките щом аз почнах да си я глася.Емо, искаше нещо да меря - казвай ако ти трябва все още
Коментар