Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Измамата Браунов газ (HHO) и кой има интерес от нея

Collapse
Заключена тема
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Самата фраза "студен ядрен синтез" е безсмислена от практична гледна точка, защото ако е студен синтеза - губиш енергията от реакцията и цялото начинание е чиста загуба на време и енергия. Истината е в контролираният ядрен синтез, който обаче си остава горещ, защото ако не е горещ - не ти трябва. Затова и трябват малки бутилчици деутерий, за да е малка реакцията, а трябва да е контролирана за да не взривиш половината град. Това разбира се е чисто теоретично философстване от моя страна. На практика... не знам някой да е успял до толкова да забави въпросната реакция, че да може да се позлва практически без да взривиш една доста мощна бомба. Чел съм за подобен успешен експеримент в книгата на Василатос (май така се казваше момъка), но дали е истина никой не може да потвърди. Това се води едно от забравените открития, които така успешно са скрити от публиката...
    "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
    Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
    Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

    Коментар


      Както казва, Synthy, г-н Абрашев - "Руснаците го направиха веднъж и сега си траят, най-вероятно защото не могат да го повторят". Иначе chave, много добре знаех, че ще ми зададеш този въпрос със слънчевата осветеност през денонощието. Ама исках сам да си вкараш логиката и до помислиш, ""как да ползвам и през ноща тази енергия". Първото и най-простото решение ПАВЕЦ. Излишната енергия отива за изпомпване водата обратно горе. Да пак е свързано с разхищение на енергия, но работи на много места по света. Още повече че всеки добре уважаващ се "инж.", ще гледа минимум да се презастрахова с поне 25% "свобода енергия", която да покрие загубите в изпомпването обратно на водата. Synthy ти разказа за една друга идея, ама аз съм далеч от чак такива смели идеи с деутерия . Пък и кой ще ти го продаде не знам, че за него следят едни организации. Варианти има и в момента, просто дойната крава нефт, има още да се цоца. А като има още има и такива допълнителни цоцачи - представи си кърлежчета, на вимето. Само дето тия кърлежчета цоцат само за себе си, и стопанина на кравата не "пИе млеко".

      Коментар


        chaveto написа:
        M5kov написа:
        Защо нито един автомобилен производител не използва това революционно откритие, а всички се надпреварват за по-нисък разход на гориво?
        Интереси и нищо друго, това е верният отговор. Ако се върнеш десетина години назад ще видиш как започна производство на ел. автомобили и как изведнъж всичко беше спряно. Надпреварата за по нисък разход..... я приеха със закон на някои места.Можеш също така да видиш печалбите на петролните компании за един ден. Също така можеш да видиш колко пари се дават за разработки на екологични.... неща.............И накрая стигаме до интереси и нищо друго.П.С. също така в това нещо няма бъдеще, ДВГ много скоро ще има само в музеи. Много по добре е да работят върху студен ядрен синтез... от колкото върху някаква клетка.
        Съгласен съм до някъде... Брауновият газ както споменах може да неутрализира радиация, не става въпрос само за някакви коли, наистина това е нещо етапно, моментно. А в заварки и запояване върши страхотна работа спрямо по-старите методи. Най-вече за бижута скъпоценни камъни трансформатори

        Коментар


          Желязна логика ! Наистина - призовавам, този, който е реализирал успешно монтаж и икономии в последствие - да сподели, кое е поставил, и с колко се различава разхода!
          Иронизираш ли ме или говориш сериозно? Малко ми е трудно да преценя.

          Коментар


            InjStoichev написа:
            Желязна логика ! Наистина - призовавам, този, който е реализирал успешно монтаж и икономии в последствие - да сподели, кое е поставил, и с колко се различава разхода!
            Иронизираш ли ме или говориш сериозно? Малко ми е трудно да преценя.
            И какъв е отговора при двата варианта?Може да пораздухаш как неутрализира радиация...
            Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

            Коментар


              Synthy написа:
              Праща 1kW за 1 кв.м., това праща. Не е чак толкова много, за да може да подкара 40kW електродвигател сложен в някоя таратайка.инж. Стойчев, можеш ли да коментираш факта, че самият Юл Браун казва (или поне така се "говори"), че са му засекретени трудовете относно брауновият газ, и самата клетка, която го произвежда е засекретена като е изтеглена от патентните ведомства и никога не е виждала бял свят? Книгите на Деси браун се отнасят за първият му електролизер, който обаче не произвежда браунов газ а простичко Н2О2? Какво мислиш по въпроса? Ама ако може обосновано!П.С.инж. Стойчев, в по-предишни постове заядливо използвах титлата ти, не защото не уважавам труда, който си положил за да я получиш (напротив - поклон!), а защото пишеш глупости парадирайки с тези три буквички. Недопустимо!
              Не съм говорил конкретно за Браун и неговият газ, а като цяло. Според мен е напълно възможно патентите му да са достъпни, но със грешни изчисления и подвеждащи ключови моменти.Не парадирам с нищо, казвам го за втори път. Правите си прибързани заключения. По принцип слагам отпред инж., защото като правя регистрации много често имената, които използвам са заети, явно имам често срещана фамилия. А името ми - Георги... всеки 5ти българин е Георги... затова започнах да слагам въпросните букви и почти винаги регистрацията ми се получава от първият път.Смело добавям ЛИЧНОТО СИ ПРИЗНАНИЕ, че не се смятам за никакъв инженер, независимо че съм вишист. Много от часовете съм пропуснал и много неща не са ми ясни и много от нещата не са ми обяснени както трябва. Но не защото съм тъп и прост, не защото ме мързи, не защото нямам желание, не защото не мога, а защото съм работил по цели нощи на черен волски труд, само и само да си платя скапаното образование, което ако питате мен изобщо не трябва да се плаща, а трябва да е задължително и да се предава от хора, които искат да го разпространяват и знаят как да те научат, да ти предадат знания. Казвам да знаят как да те научат, ще обесня смисъла на това изречение по следния начин:"Момче пита баща си математик как се пише осмисца. Бащата му отговорил:- Взимаш знака за безкрайност и правиш централна ротация на "Пи" върху 2."Ето това тук е парадиране с това, колко сложно можеш да се изкажеш и колко много ги разбираш нещата. И това е масова практика почти навсякъдеКому е нужно такова обяснение от което нищо да не разбереш.... Иска се подход и индивидуален усет. Да си учител/преподавател доцент и т.н не е работа за всеки. Всеки има свое призвание, но хората не се насочват към него, а към онова което им носи пари.

              Коментар


                Synthy написа:
                Самата фраза "студен ядрен синтез" е безсмислена от практична гледна точка, защото ако е студен синтеза - губиш енергията от реакцията и цялото начинание е чиста загуба на време и енергия.
                Може и аз да съм го разбрал грешно, но доколкото схванах е, че ще е същото като при слънцето, но всичко протича при ниски градуси
                Mupo написа:
                Както казва, Synthy, г-н Абрашев - "Руснаците го направиха веднъж и сега си траят, най-вероятно защото не могат да го повторят". Иначе chave, много добре знаех, че ще ми зададеш този въпрос със слънчевата осветеност през денонощието. Ама исках сам да си вкараш логиката и до помислиш, ""как да ползвам и през ноща тази енергия". Първото и най-простото решение ПАВЕЦ. Излишната енергия отива за изпомпване водата обратно горе.
                Аз поне не съм чувал да има излишна енергия от въпросните ел. централи.А на този етап също до колкото знам ще трябва да покрием доста голяма част от земята за да задоволим нарастващите си нужди за енергия.

                Коментар


                  M5kov написа:
                  Те точно автомобилните производители имат интерес моделите им да са по-икономични, за да се продават повече.Не говоря за пълното премахване на фосилните горива а за някаква хибридна форма.Не съм против икономията на гориво, но конкретно балбукатора е загубена кауза при автомобилите, която се поддържа от разни псевдотърговци с цел бърза печалба.Нека не забравяме от къде и от кого се роди тази тема на разговор в нашият форум! Реална икономия с балбукатор може да се постигне, като си монтираш пет слънчеви колектора на тавана на колата и с енергията от тях да се произвеждат вълшебните балончета.И не, не е рентабилноЗа доброто на човечеството няма да говорим, съгласен съм с написаното.
                  xaxa Сега... според мен пък разходът се намаля, но не защото това им е интересът, а за да се замажат очите на хората... защото иначе щеше да е подозрително за толкова години да няма прогрес...смятам че им е ПОЧТИ ’се тая колко харчат автомобилите, защото ако ти нямаш пари за нейното гориво ще я купи друг, който има. В глобалният пазар/ бизнес цените на продукти от сходен/еднакъв клас от различни компании и фирми са почти еднакви, защото от личен опит ще ти кажа какво става, когато някой подбива нещо на пазара... Пазара му го подбива колективно. Моят баща преди години се занимаваше с търговия на коли... Искам да кажа, че винаги се държи някаква цена навсякъде, независимо дали теб те удовлетворява или не, а като не ти харесва направи си го сам.... ако можеш, като не можеш ходи пеш... и хората избират да плащат вместо да ходят пеш не зависимо, че им излиза през носа. Реален пример е случващото се в България. Какви са цените на горивата спрямо заплатите? Направете елементарна съпоставка спрямо другите страни... въпреки това обаче почти всеки има кола, а има и такива с по 2 3...... Относно слънчевите колектори... какво имаш предвид ? Фотоволтаици? Ще ти задам 2 въпроса за тях и ако си в час ще се усетиш, че това е ПЪЛНА ПОРНОГРАФИЯ!... 1.Знаеш ли с какъв размер трябва да е този фотоволтаик, за да ти свърши работа да захранва тези генератори?2. Знаеш ли каквa е разликата между W (ват) и W/P, което е характерно за тези панели?3. Знаеш ли колко ще ти излезне инвестицията за такъв фотоволтаик?4. Най важният въпрос ----------- КОГА ЩЕ СИ ИЗБИЕ ЦЕНАТА? Не мога да се здържа да не отговоря на последният въпрос - НИКОГА...Единсвенната далавера, която може да се завърти с тези фотоволтаици е да се направи фото парк и енергията моментално да се изкупува без никакво съхранение, въпреки че там пък нещата куцат заради изискванията и паричните инвестиции за трансформаторните постове, но това е друга тема....

                  Коментар


                    muns61 написа:
                    InjStoichev написа:
                    Желязна логика ! Наистина - призовавам, този, който е реализирал успешно монтаж и икономии в последствие - да сподели, кое е поставил, и с колко се различава разхода!
                    Иронизираш ли ме или говориш сериозно? Малко ми е трудно да преценя.
                    И какъв е отговора при двата варианта?Може да пораздухаш как неутрализира радиация...
                    Ами пратил съм линк вече, няма да го пращам отново. Общо взете след излагане на браунов газ след определено време или достигане до определена температура се получава нещо като взрив или по-точно спонтанно възпламеняване, което описват като трансмутация и се отнема радиацията. Не ми е ясно и не съм го пробвал поради разбираеми причини Но съм постигал и виждал с очите си този това възпламеняване от алумин например. При това част от него се изпари, буквално стана на пара.... снимал съм това и имам качен клип дори във Фейс бук.

                    Коментар


                      Абе хора, вас не са ли ви карали да мислите бре ?!?!? Затова има един термин - енергийна политика. Повярвай ми, Германия никога не е била тъпа, за да заложи на фотоволтаници. Ох виждам, че е трудно и все пак - мислете малко сами. Само пример за тази същата Германия. Познайте защо спонсорира преди време, нова пречистваща система за ТЕЦ Марица? Ето един от отговорите - въздушните течения, завличат всичкия богато обагатен на гадост "въздух", и хуууубавооо го разпръсква над Германия, защото течението там отшумява, и всичките там окиси, преокиси и други гадости (химията никога не ме влечала ), които са по тежки от въздуха, славно и бавно се пропиват в почвата. Някой ако има желание, мога да го запозная с човек, българин, от Германската страна. Да, ок, Германия може да не е "най-великата" страна, ама помислете над горното. Хубава вечер

                      Коментар


                        InjStoichev написа:
                        ...Не съм говорил конкретно за Браун и неговият газ, а като цяло. Според мен е напълно възможно патентите му да са достъпни, но със грешни изчисления и подвеждащи ключови моменти...
                        Ето за това иде реч - когато нещо не става както им се иска на много хора (в това число и на мен), започват да се измислят конспирации на петролните магнати срещу всички други, как всичко напредничаво се крие от масата и се държи зорлем статуквото непроменено. Навсякъде, където чета за животното "фрий енърджи" са намесени световните магнати и техните заговори и конспирации срещу този "океан от безплатна енергия". Като гледам, и ти мислиш че има нещо подобно. Както някой по-горе каза - алтернативите са налице, в складовете на автомобилните производители. просто от петрола има още какво да се изцеди, както и тоя пра-пра-прадядо двигателя с вътрешно горене. И това е, аз пък да те светна, защото в момента света се управлява от алчни маркетинголози и икономисти. Това е - маркетинга "движи" икономиката. Затова и науката за масовият потребител не е мръднала от 50 години насам. Всички учат как да управляват, обаче никой не учи как да се бачка и да се реализират измислиците на въображението му. И да подкрепя думите си с факти: в химическият и физическият факултети на СУ хората влизат с тройки, от първият път по първо желание. Че даже приемат и без изпит с четвърто класиране за да си попълнят бройките (аз съм живото доказателство - с тройка по математика поради грешка на приемащата документи леличка и истинска тройка по физика - от раз в най-престижната специалност там). Просто никой не иска да учи нещо смислено, всички скачат на бизнес простотиите и икономиките. И затова се измислят и подобни глупости със заговорите. Истината за мен е, че е достигнат предела на сегашните технологии, и по-нагоре няма какво повече да се направи. Точка, това беше. Сега е ред на младите надъхани зубърчета да измислят нещо концептуално ново, и да тръгнат нагоре технологиите.chaveto: при ниски температури изобщо няма да се получи ядрен синтез. Или се отделя нечовешка енергия спрямо погълнатата, или се поглъща същата такава. Засега никой не е доказал практически, че може да се синтезира нещо от друго нещо при средни спрямо двете крайности енергии.
                        "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
                        Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
                        Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

                        Коментар


                          Synthy, младите надъхани зубърчета ги взимат, като топъл хляб .... ама пак на същите места - маркетинг, финанси и т.н. Добре , че има и от другата част, но жалко че все по-малко. Избягахме от темата, но стана ясно на ... потребителя ... чудо няма ... пак ... сори

                          Коментар


                            Има бе, ама е дълбоко скрито и законспирирано от публиката За зубърчетата си прав, за съжаление. Банките като видят физик и отварят ееей такава голяма уста с ееей такива ококорени очи и хам, лапнат е.
                            "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
                            Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
                            Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

                            Коментар


                              Това е друга тема и дълга тема. Не мисля, че съм готов още да говоря по нея

                              Коментар


                                Synthy написа:
                                InjStoichev написа:
                                ...Не съм говорил конкретно за Браун и неговият газ, а като цяло. Според мен е напълно възможно патентите му да са достъпни, но със грешни изчисления и подвеждащи ключови моменти...
                                Ето за това иде реч - когато нещо не става както им се иска на много хора (в това число и на мен), започват да се измислят конспирации на петролните магнати срещу всички други, как всичко напредничаво се крие от масата и се държи зорлем статуквото непроменено. Навсякъде, където чета за животното "фрий енърджи" са намесени световните магнати и техните заговори и конспирации срещу този "океан от безплатна енергия".
                                Историята показва, че точно конспирациите..... са помогнали за откриването на много неща Колега Миро какви топли ветрове........ къде отиде, дай нещо по точно защото в един момент с ВЕЦ и излишна енергия която да връща водата обратно нагоре си помислих за перпетуум мобиле

                                Коментар

                                Working...
                                X