Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем със изпарителя на Фиат Пунто 1.2i.

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Проблем със изпарителя на Фиат Пунто 1.2i.

    Здравейте!Имам следния проблем със моето пунто:от около 2 месеца имам проблем със газовата уредба.когато е студена колата и запаля/пунтото е със автоматично ключе и пали само на бензин/,оставям я да поработи 1-2 минути и след това прехвърлям на газ,но не след дълго ми гасне и като пипна изпарителя той е студен.махам единият маркуч който влиза в изпарителя с антивриза,но няма течност.като извурсирам малко двигателя и доиде течноста,след това всичко си е наред колата си работи и върви перфектно.до следващия път когато изтине двигателя.слувало ми се е 1-2 дни да няма проблем и после пак.2 пъти ми се губеше и парното,но като изфорсирам двигателя се оправя.преди около месец се наложи да си сменя радиатора защото протече и ми се губеше антифриз и заедно с него си загубих оригиналната капачка на казанчето за антифриза.ходих на газ-майстор,но той ми казва,че съсизпарителя всичко е наред.вчера си взех от една морга оригинална капачка за казанчето,защото този газ-майстор ми каза,че е възможно от ней да не може да създаде налягане за да затопли изпарителя.когато колата си работи на бензин всичко си е наред само дето изпарителя е студен,всички други маркучи по системата са топли. ако някой може да помогне ще съм благодарен.

    #2
    Проблема е, че в изпарителя се получава въздушна възглавница. Провери вход изход на охладителната течност как са сложени и самият изпарител да не е много високо. Когато не се затваря системата под налягане се получават мехурчета във водата и от там може да отиват в изпарителя, после за да тръгне водата си трябва обезвъздушаване или повечко обороти на водната помпа.

    Коментар


      #3
      ами ходих на газ-майстор,който каза,че всичко е както трябва и е поставен добре.днес ходих при друг майстор,който ми каза утре да му я закарам,за6тото се опасява или в гарнитурата на главата или в водната помпа.предстои да видим.

      Коментар


        #4
        Ако предположим, че влиза от някъде въздух в системата и той се задържа при изпарителя, това говори, че не е монтиран добре щом не може да се самообезвъздуши.

        Коментар


          #5
          проблема е решен!когато съм сменил радятора,след това не е обезвъздушена системата както трябва.и е останало въздух в главата.за това мие правило тези проблеми.сега всичко си е наред.

          Коментар

          Working...
          X