deadairplane написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Моля кажете от къде се спира бензиновата помпа на Браво
Collapse
X
-
Добре колега а при мен защо няма 3-та жица?На помпата отгоре имам 2 букси с по 2 проводника- по едната идва 12 волта за помпата а другата е за стрелката.И съм го откачил захранването от аварийния бутон и никаква грешка не дава засега.Да уточня двигателя ми е 1.6 от старите с метални колектори.Компютъра просто няма как да разбере че не работи помпата- тока за нея идва през реле а не от еку.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
-
Re: Моля кажете от къде се спира бензиновата помпа на Браво
Скъпи колеги ,само да допълня -Дюзата съм я спрял с реле.Просто и цъкнах 12 волта + и ги прекарах през релето .Ламбда сондата не съм барал.Колата си работи перфектно.Не дава никакви грешки .Просто искам да спра помпата бензиновата но то бушоните двата в моторния отсек и релетата не става.Защото не ще да пали.На релето на помпата прекъсвам захранването на релето .Тея дни ще опитам да прекъсна захранването на помпата + след релето и да го прекарам през реле (Разбира се ако пали на газ ).Ако ли не .Ще опитам да прекъсна минуса на помпата и ще видя резултата.В крайна сметка ще има развитие.Отсях доста от коментарите и в зключение мога да спомена ,че доста хора само на теория ги "чаткат нещата"Някой ,ако на практика го е правил да постне и снимки да видим за какво иде реч.realprofesora написа:Браво 1.4 12 клапана моно инжекция .Сложихме газова ,всичко ОК .Искаме да спрем помпата бензиновата но нещо не ни се отдава.Моля кажете от къде точно се спира.??Мерси предварително.!!
Коментар
-
u_bo
айде преди да режеш си направи следния експеримент - като ти работи на газ - извади буксата на инерционния прекъсвач - намира се под шоф.седалкавиж ако искаш и http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=44159&start=30
Коментар
-
Ще му спре бензиновата помпа,което е равностойно че е прекъснал минуса на захранването и с ключе.И двигателя ще си работи на газ,няма да има никаква грешка в контролера и ше стане така както трябва да бъде.А който иска да си сменява често помпите,да си ги оставя да работят непрекъснато когато е на газ.u_bo написа:айде преди да режеш си направи следния експеримент - като ти работи на газ - извади буксата на инерционния прекъсвач - намира се под шоф.седалка
Коментар
-
Точно така е!!Помпата я изключваш и няма никаква грешка,и двигателя си работи нормално на газ.Контролера не може да разбере работи или не работи помпата.Човека,който дава съвети че не трябва да се изключва помпата познава само своята кола и нищо друго.Неговия двигател е втората версия на 1,6 /двигател 182.В6/след 2001 год и при него нещата са малко по различни.Мой съвет е:изключвайте си помпите за да не ви излезе по скъпо карането на ГАЗ.infineon написа:И съм го откачил захранването от аварийния бутон и никаква грешка не дава засега.Да уточня двигателя ми е 1.6 от старите с метални колектори.Компютъра просто няма как да разбере че не работи помпата- тока за нея идва през реле а не от еку.deadairplane написа:ПС освен това ЕКУто измерва налягането в горивната магистрала и ако няма се появява грешка. Ако налягането надхвърли определена стойност ЕКУто спира помпата и тогава не се появява грешка. Така, че няма смисъл да си спирате помпите, те и без това работят само няклоко секунди когато сте на газ. Освен ако от горивната магистрала не изтича гориво някъде.
Коментар
-
deadairplane -
Твоите приказки са все от този род-15 различни.От 1995 год до 1997 год Контролера е Marelli-JAF 1AF.От 1998 до 2000 год е Marelli JAF149F и до 2002 год е Marelli-JAF4EF.Само три вида. И в крайна сметка като даваш такива съвети кажи за коя версия мотор става въпрос,за да не се налага да плюеш и обиждаш излишно. Защото ти така се аргументираш в съветите си.Да кажеш че говори някой глупости и да му кажеш да не пише в раздел ГУ.Както виждаш може да се изключи помпата и да няма никакви гршки в контролера и двигателя да си работи нормално.И това е масовото изпълнение и най често срещано.deadairplane написа:Пак говорим на изуст:За твое сведение тоя модел се е произвеждал с 15 различни ЕКУта и със сътоветните разлики в електрониката.Stefan Hadjov написа:Точно така е!!Помпата я изключваш и няма никаква грешка,и двигателя си работи нормално на газ.Контролера не може да разбере работи или не работи помпата.Човека,който дава съвети че не трябва да се изключва помпата познава само своята кола и нищо друго.Неговия двигател е втората версия на 1,6 /двигател 182.В6/след 2001 год и при него нещата са малко по различни.Мой съвет е:изключвайте си помпите за да не ви излезе по скъпо карането на ГАЗ.
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар