Здравейте!  Прегледах темите за газовите уредби и останах със смесени чувства. Карам Пунто 1,2/75 SLX и се чудя дали да й слагам ГИ. Икономически по-изгодни ли са при тези задръствания в столицата ни? Каква марка бихте ми препоръчали и най-вече къде биха я монтирали. Не ми се обикаля по сервизи, където ще се учат на колата ми.Благодаря за вниманието! 

Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse

No announcement yet.

Газова инсталация?

Collapse

X
- 

Май за момента е по-добре на бенз. Бих ти препоръчал да изчакаш до пролетта и тогава да я слагаш и без това зимата на газ гори повече. А при всички положения на ГИ си е по-добре и по-комфортно, превключва си сама без да следиш обороти, а и се запазва мощността на 100%, докато при обикновенна са 90%, даже и по-малко.--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
 - 

Никога , никога не можеш да запазиш мощноста на 100%!Няма такъв вариант.Като привърженик на АГУ-то бих те посъветвал да си сложиш , а дали ще е ГИ ,Ламбда контрол или обикновенна си е въпрос на джоб.За мен най добре е Ламбда контрол на коли които са пълни инжекциони но на такива години че цената им е под 4000 лв.Не си струва колата ти да струва 2500 и ти да и лепнеш АГУ за 2000.Относно ГИ - супер е но някъде където могат да го сложат кадърно , с Ланбда контрола е същото положението.Обикновенна газ и сам можеш да си сложиш.Цените са следните:Обикновенна г/д 400 лв.Ламбда Контрол г/д 600 лв.ГИ от 1200 лв. нагореАко смяташ да я караш таз кола - ГИ (евентуално Ламбда ако нямаш съответната сума за инжекцион).Аз карам с Ламбда контрол защото ми искаха 2000 лв. за ГИvan_dal написа:Май за момента е по-добре на бенз. Бих ти препоръчал да изчакаш до пролетта и тогава да я слагаш и без това зимата на газ гори повече. А при всички положения на ГИ си е по-добре и по-комфортно, превключва си сама без да следиш обороти, а и се запазва мощността на 100%, докато при обикновенна са 90%, даже и по-малко.
Коментар
 - 

Разбира се че има.За предпочитане винаги е Ланди Ренцо и Ловато.Моята легна 650 лв. и е Ланди.Колега от форума ми я сложи и за сега дертове не е имало.12000 км от април до сега само съм сиплвал газ и съм карал.Дерт имах с друго но се справих и откакто съм с ремонтиран и обслужен мотор и АГУ единственото което съм правил е да сипвам газ и да карам.При мен разхода е добре между 11 и 13 градско но все пак аз под капака място за изпарителя трудно намерих.Ако имате мераци за сякакви газови уредби се обърнете към колегата qnisZ (qnis3) тук в форума той ще ви обясни как защо и какво.kesten написа:Г/д означава горе-долу!?
Мда, ламбда май ми е най по джоба. При тях има ли модели, които са за предпочитане?
Коментар
 - 

Kakво значение има,че инжекторите пръскат едновременно.То и бензиновите на тоз двигател пръскат едновременно.И обикновенната газова уредба дава непрекъснат приток на газ.Всичко е въпрос на реглаж.За тоз двигател е неразумно да се слага обикновенна газова уредба.С нея са вечните проблеми редувайки се ту на бензин ту на газ.Лично аз съм против всякакви газови уредби,но който е решил да си слага ,ако е моноинжекция трябва да си сложи Ламбда-контрол.Ако е пълна инжекция-пълен инжекцион.Всичко останало е голям компромис с много недостатъци.qnisZ написа:За този двигател Ги става но не всички модели понеже инжекцията е малко по специялна :D *всички инжектори пръскат едновременно*. Според нем по добрия вариянт е обикновената газова.
Коментар
 - 

Както колегата npace се изказа,наистина 100% е абсурд да се получи запазване на мощноста при употреба на газ.Даже и 90 % не може.Калоричноста на бензина е 10500ккал/кг,на газта е 8000 ккал/кг.Всеки може да направи сметка каква е разликата.van_dal написа:Май за момента е по-добре на бенз. Бих ти препоръчал да изчакаш до пролетта и тогава да я слагаш и без това зимата на газ гори повече. А при всички положения на ГИ си е по-добре и по-комфортно, превключва си сама без да следиш обороти, а и се запазва мощността на 100%, докато при обикновенна са 90%, даже и по-малко.
Коментар
 - 

Идеята е че газовите инжектори пръскат едновременно а не бензиновите.Когато инжекторите пръскат едновременно какъв е смисъла?При затвотен смукателен клапан файда че е пръснал!?Както и да е разсъждения мога да правя до утре.За кола която струва 3000 е безмислено да се дават половината от стойноста и за ГИ.Колегата янис ви каза че зависи от модела на инжекциона е по добре в единия вариант с обикновенна с ламбда контрол.И нека всички разберат че Ламбда контрола не се слага за да не гърми , а за да има следене на сместа от където идват 2 момента - 1.Много добър разход на газ и 2.Ограничаване на възможноста за детонации в смукателния колектор (гърмене) поради причината че ламбда контрола държи богата сместа на празен ход.Както и Ламбда контрола така и ГИ следят сместа и затова не гърмят!Ако имате Ламбда контрол и навреме си сменяте кабелите и свещите практически няма как да направи и опит за детонация.Да не дърпам дявола за опашката ама до сега не е имало абсолютно никакви детонации и при мен.Единствено не ме кефи разхода от месец на сам че не е паднал по 14/100 но и като имам предвид че през вечер ходя да "замервам"
Коментар
 - 

Re: Газова инсталация?
Ако беше Варна веднага щях да те насоча къде да поставиш една Ловато уредба, никакви инжекциони или оскъпяващи истории, стига да не ти е пластмасов всмукателния колектор, че доколкото знам тогава си само за газов инжекцион. Не се отнасяй, а веднага я поставяй, до пролетта ще си и избил парите. 25 г. съм на газ, а преди това баща ми поне още 15г, взема ли кола, първото нещо е газовата уредба, даже преди номератаkesten написа:Здравейте! Прегледах темите за газовите уредби и останах със смесени чувства. Карам Пунто 1,2/75 SLX и се чудя дали да й слагам ГИ. Икономически по-изгодни ли са при тези задръствания в столицата ни? Каква марка бихте ми препоръчали и най-вече къде биха я монтирали. Не ми се обикаля по сервизи, където ще се учат на колата ми.Благодаря за вниманието!
 Да не ти пука от гърмежи, има си "кихалки" които предотвратяват грозната гледка от разцепени пластмаси .

Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар

Реклама

Collapse

Коментар