Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Списък на кофти газостанции

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Списък на кофти газостанции

    НАправо не мога да се сдържа да не напиша този пост. Не ме интересува правя ли реклама или антиреклама на други газостанции, редно ли е или не ама такова освен в България май няма! Тръгвам си аз значи за Варна и бях заредил от ЕКО , но бях минал 70км и дозаредих от петрола че е до нас, аи знам че блуфорса добре се отразява н амоята кошница. До Велико Търново станаха почти 250км, няма да се отплесвам защо толкова - 21лв. викам супер! Нямах дори ламбда сонда емулатор, обикновен вакуумен изпарител настройван на ухо от мен. ЕЕЕ идеално - до Варна още 20лв макс., все пак са 220км. ДА АМА НЕ! С газ от ОМВ 25лв - 220 км! Наистина пътя нататък е малко по-консумиращ. обаче не си внушавам! Колата нямаше НИКАКВА динамика! Ама никаква! Стигам Варна стрелката на нула, викам ще си заредя от сега, обаче първо не мога да намеря газ от петрол, второ намирам на бензиностанцийката от соц. време до военна болница, обаче каква ми беше изненадата! В бутилката ми от 27л. макс., при положение , че има нещичко колонката минава 25 литра без проблем! Още пазя бележката. Никога, ама никога не и се е пълнила повече от 22литра и нещо от празно! Викам спирай ще гръмне бутилката! После разбирам че няма да иам такъв момент. Бях се шашнал - паркирам само на сянка и карам колкото може повече да се изразходи газта. После като допълних от ЕКО-то всичко си дойде на мястото. ?Не е имало повече газ, а и на връщане до търново го взех за 22 лв. с 120км/ч през целия път и към 140 по магистралата. Не знам вече, май че имаше тема по въпроса, но си мисля че трябва повечко да набегнем на такава, където да разбере всеки колега къде да зарежда и къде не. И не само "ОМВ са кофти", ами да знаем само газостанциите където някой се е парил, щото щом е ОМВ, не значи че всички са кофти, просто май зависи от локалния собственик. Някои явно решават да направят лев, без големия шеф на ОМВ да знае! (ОМВ е примерно, може да е всяа друга верига)
    FIAT BRAVO II 1.4 GPL
    FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
    FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
    FIAT UNO 1.5

    #2
    Аз затова вече се разхождам с една метална туба 10 литра в багажника и накрайник за наливане пригоден за нея ,но най лошото е ,че при газта няма как да стане това с тубата.Могат да те лъжат колкото си искат.Единствено варианта за зареждане на битови бутилки на зарядна станция с кантар е най-добре.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

    Коментар


      #3
      допълвам...лято е...не спирайте на бензиджийницата на Лукойл - на изхода на Бургас - посока Варна!!! Лъжат в литри като цигани!!!п.п. в Бургас сипвам газ само на ОМВ...
      Fiat Punto 1.1-Синята птица
      Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
      Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

      Коментар


        #4
        аз като зареждам и гледам манометъра на самата колонка и ми прави впечатление, че почти няма бензиностанция където да са еднакви показанията. това ще рече ,че вероятноста да сипват по малко количество при по ниско налягане е доста голяма. иначе аз сипвам само ан ОМВ и Шел, на лукоил на няколко пъти и при всичките опити колата е като със 2 цилиндъра гасне, придърпва, няма моштност. абе с две думи бягайте от Лукоил-ите.
        Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
        182A4.000 IAW49F
        LPG - Lovato EasyFast
        ----------------------------
        "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

        Коментар


          #5
          ewing нещо ми се струва че си се объркал на омв газта горе долу става, ама смърди повече от другите, а на шел е най-долнопробната газ, която можеш да заредиш, даже и бензина им е калпав. Аз във ВТ зареждам газ от Панов и съм много доволен, оттам като зареждам минавам 7-8 километра на 100 повече отколкото от другите газстанции и аз не знам как става, ама е факт че всички други лук. омв. еко ми дават по-голям разход, а петрола също е горе долу добър, но блуфорс тук няма и не съм пробвал.
          --Старата ръжда любов не хваща!--
          156 sportwagon 1,9 jtd 115
          ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

          Коментар


            #6
            Веднъж заредих на Лукойл във Велико Търново и повече няма да повторя. Колата с мъка вървеше (а газовата е настроена много "отворено" и върви повече отколкото на бензин, друг е въпроса, че много гълта) и във Варна ми свърши, след като се повъртях малко из града. Във Варна заредих на ЕКО и колата направо оживя. Дойдох си до Търново и направих още сума километри, преди да свърши газта.Иначе в Търново зареждам само на ШЕЛ (като изключим горната злополуката) и съм сртавнително доволен от тях. Но ще пробвам и Панов, след като колегата преди мен го похвали.
            Пунто 75 1.2 MPI '94

            Коментар


              #7
              Шел и ОМВ и в Пловдив понамирисват.Газстанциите които стават тук са ЕКО на 100% и ЛукОйл ама чистите ЛукОйл.Ако близо до вас има ЕКО опитайте за проба , все пак горивата им пристигали от Гърция.

              Коментар


                #8
                Те и за газта на ОМВ казват че идвала от Румъния ,ама я доставят от ГазТрейд.Иначе Във Велинград газта на ЛукОйл е по скапана и от тази на кварталната газстанция.Че на всичко отгоре дава и неуписуемо висок разход ,когато съм сипвал от там.Най ми допада блу форс от петрол-върви и ми дава икономия!

                Коментар


                  #9
                  Лъгането става още като се прави сместа. Не знам сега как е но по мое време пропана и бутана се наливаха поотделно в автовоза включително и меркаптена /това дето смърди/ А газта се купува на килограм от нефтохима или от където и да е другаде. Уловката е че пропана има по малко относително тегло и по стандарт отношението пропан / бутан трябва да е 40/60 лятото а те май го правят точно обратното. получават се повече литри и на всичко отгоре им излиза и по ефтино и после ние викаме че лъжат в литрите. Не са виновни литрите ами липсват калориите в единица обем.Ако някой се е занимавал скоро да каже дали има някакъв стандарт за отношението на сместа че преди беше по отраслова нормала и не можеш да кажеш копче какво ти продават.
                  BRAVA 1.4 12v - 1998г.


                  http://vbox7.com/play:124bedab

                  Коментар


                    #10
                    Имах неприятно зареждане на една ГАЗ-Станциика в Първомай. Хубавото е, че заредих за 10лв колкото да стигна до Лукчо или до др. верига по-известни бензиностанции засщото с тези 10лв минах ТОЧНО 40 км. (Първомай-Пловдив)И другото което ми направи впечатление ,е че много бързо ги напълни тези близо 8 литра... а за далаверата с ценате е друга бира ( на входа пишеше ГАЗ 1,17 а на колонката 1,22 ) П.П. тази газ-станциика се намира преди LukOil от главния път Пловдив-Свиленград към центъра на Първомай

                    Коментар

                    Working...
                    X