Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат браво брава мареа 1.8 не чете правилно бензинови времена

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Фиат браво брава мареа 1.8 не чете правилно бензинови времена

    Привет! Пускам този пост съвсем информативно, защото се мъчих с този проблем до скоро и по форумите не се намира нищо по темата.

    Проблема е следния, когато колата работи на бензин газовия компютър не чете правилно бензиновите времена, отчита 0.2-0.4мс през цялото време. Когато е на газ бензиновите времена са в норма. Също експериментирах и с резистори на същото съпротивление, а именно 13 ома и времената се четат коректно. Слагах и други дюзи, отново се четат коректно, но на бензин със заводски дюзи не става

    Решението се оказа да се сложи компютър Fobos 4R и да се включи опцията "Филтър на паразитно бензиново впръскване" на 0.5мс от менюто "Разширени/Advanced >> Стратегии за Впръскване/Injection strategies". Менюто стандартно е скрито и се активира от "Допълнителни настройки" на началния екран и включване на "Разширен Режим".

    Click image for larger version

Name:	filtyr_benzin_on.png
Views:	120
Size:	5,6 KB
ID:	2761357

    Не знам кои други компютри поддържат тази опция, но мисля, че всички Фобос от серията R/Next я имат. Също не знам дали 0.5мс ще са достатъчни на всички коли, но с това може да си поиграете.

    #2
    На всички газови ЕКУ последните 10 години го има. Не си написал с какво газово ЕКУ си бил, което не е имало тази настройка?
    Изкупуване на автомобили на добри цени
    /////

    Коментар


      #3
      Lovato Smart EXR беше предишния компютър. А за наличието на тази опция в други газови уредби, не съм съвсем съгласен, качих си програмите на няколко различни марки и само Fobos, KME и Tamona, ако не се лъжа го имаха. AEB, Zavoli, Agis, Tartarini, LPGTech, Mimgas и Vendo го нямат, освен ако аз не бъркам нещо.

      Коментар

      Working...
      X