Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пунто 1.2/75/95 проблем или не с газовата?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Пунто 1.2/75/95 проблем или не с газовата?

    От половин година имам пунто, купих го с газова уредба BRC слагана в Италя, зимата как го засякох горе долу ми даде 8/100 газ градско, а изван градско кам 5/100 или поне по мои изчисления и според това което ми са сипали, и какво се получава сега ми дава 13-14/100 градско ходих при майстор какво мери какво прави незнам но ми каза че уредбата е перфектна, но уви след няколко зареждания разхода си е 13-14/100 днес ходих каза че е от изпарителя нов 130лв. моля за някакъв съвет дали е наистина от изпарителя и така нататак а от както съм я купил на бензин не съм я карал а и не работи добре на бензин

    #2
    виж си свещите и кабелите дали работят нормално , а също и мембраните на изпарителя , термостата ти отваря ли нормално ?
    Fiat Brava 1.4 12v SX

    Коментар


      #3
      Според мен е доста съмнително че ти е горяло 8 градско газ. Пунтото е гладна машинка, нищо че е малка кола, то на бензин прави 10 градско че какво остава за газ. Освен това сега в жегите климатик пускаш ли?Да кажат колегите но аз мисля че разхода е сравнително нормален, а майстора ти е казал да смениш нещо щото ти явно настояваш да се смени нещо, защо да ти скършва хатъра човека.Не бързай да разбазикваш уредбата, пробвай първо всичко друго (там свещи, кабели, както ти казаха).

      Коментар


        #4
        по книжка това Пунто харчи 9,6 л/100 км (бензин, градско). аз го докарвам на 9 л. не зная как си постигнал на газ да е 8 разходът. казват че имало някакъв икономичен режим на газовата и евентуално благодарение на него може да е, но нека друг да каже.
        Alfa 147 JTD 115 hp
        ex Punto SX 1,2 (73 hp), 1994 +LPG

        Коментар


          #5
          Re: Пунто 1.2/75/95 проблем или не с газовата?

          iliqnri написа:
          днес ходих каза че е от изпарителя нов 130лв. моля за някакъв съвет дали е наистина от изпарителя и така нататак а от както съм я купил на бензин не съм я карал а и не работи добре на бензин
          A бе мамка им майсторска. На един изпарител няма какво да се износи освен мембраните и някоя друга тапичка но това са консумативи. В взависимост от качеството и пробега се подменят задължително. Те не са вечни защото работят при висока температура и агресивна среда. Сменяй ги и не ходи там повече. Или нищо не разбитат или са само търгаши.
          BRAVA 1.4 12v - 1998г.


          http://vbox7.com/play:124bedab

          Коментар


            #6
            При мен разхода на газ 7 среден с отворени прозорци
            Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
            Втората......пак същата!
            (_-_)______////_______(_-_)
            Punto75-Вече на жената!
            Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004

            Коментар

            Working...
            X