Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Гърми когато карам на газ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ами щом смяташ,че това ще реши проблемите ще го направя,но би ли ми казал горе-ролу колко ще ми струва?
    FIAT BRAVA 1,6 16V 103 к.с.

Коментар

150
      Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
      Fiat Bravo'97 1,6 16v
      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

kimirai написа:
        Колеги защо не сложи един ламбда контрол и просто проблеми с бедна смес няма да има.Ако гръмне ще е от нещо друго.То може и да има защото повечето внос от Италия с газ го имат.Но момчето като не разбира.
        Все ще намери от какво да гърми, ами да си слага една кихалка и да си гърми като и се догърми. Аз лепих веднъж кутията на въздушният филтър на типото, втори път не ми се ще да си играя със същото.
        Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Plastex написа:
          кихалка
          ???днес доста гърмя и вече взе да ми писва.повечето хора ме съветват да отида да направя една регулировка особенно на тихите обороти и мисля да отидав събота.когато я карах първия път,веднага щом я купих,майстора ми каза,че е регулирана на прекалено богата смес на тихи обороти и я регулира.сега си мисля,че не трябваше да я пипа

Коментар

branko_d написа:
            Plastex написа:
            кихалка
            ???днес доста гърмя и вече взе да ми писва.
            Eдно такова като клапа, отваря се за да не се пръсне кутията на филтъра от гърмежа, и пак се прибира.
            Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

днес ходих на майстор и регулира малко и сега работи доста добре на тихи обороти и засега не гърми.ще пиша след няколко дена как е положенитео

Коментар

засега всичко с гърмежите е ок,но днес се случи нещо странно и незнам как да си го обясня.както си карах се усети придърпване и светна датчика за проблеми в инжекционна(тйой по принцип свети когато карам на бензин),погледнах към превключвателчето(което се вижда на снимката) и забелязах,че е угаснало и не показва дали съм на газ и бензин.след малко светна и свети докато спрях.после тръгнах и пак угасна и от тогава не е светнало.незнам дали има връзка,но малко преди да изгасне за пръв път отърках съвсем малко и леко отдолу колат в един тротоар.какво е станало според вас колеги?
                Прикачени файлове

Коментар

branko_d написа:
                  засега всичко с гърмежите е ок,но днес се случи нещо странно и незнам как да си го обясня.както си карах се усети придърпване и светна датчика за проблеми в инжекционна(тйой по принцип свети когато карам на бензин),погледнах към превключвателчето(което се вижда на снимката) и забелязах,че е угаснало и не показва дали съм на газ и бензин.след малко светна и свети докато спрях.после тръгнах и пак угасна и от тогава не е светнало.незнам дали има връзка,но малко преди да изгасне за пръв път отърках съвсем малко и леко отдолу колат в един тротоар.какво е станало според вас колеги?
                  Колкото и глупаво да ти прозвучи на първо четене - виж дали ти работи както трябва имобилайзера (FIAT CODE) - дали светва и след това да изгасва.
                  Peugeot 407 2.0 HDI

Коментар

TOSHIRO написа:
                    Колкото и глупаво да ти прозвучи на първо четене - виж дали ти работи както трябва имобилайзера (FIAT CODE) - дали светва и след това да изгасва.
                    като дам на контакт светва и като запаля гасне и повече не свети

Коментар

Че аз с Браво-то 2.0 20V за 12 000км никаква детонация не съм имал.Освен 2-3 пъти да изгасне като от 120-140 освободя от скорост и веднага вляза в завой.
                      Bravo 2.0 20V
                      Tipo 2.0 16V SediciValvole

Коментар

днес пак така.свети и гасне.даже един път колата угасна.колега каза,че може би защото според него не е вързан поплавака

Коментар

Глупости са приказките за поплавъка, нещо ти се ебават тоците, разкачи и закчи буксата на ключа няколко пъти, погледни и ако можеш проследи от къде е хванат тока 12+ волта и провери връзката, няква такава магария ще да е. Тва че си утъркал колата от долу нищо не значи. В наи лошия случаи може ключа да дава фира или някоя студена споика вътре да има.
                          Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                          Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
                          Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

оказа се разхлабена букса закрепих я и сега всичко е ОК.надявам се така да е за напред

Коментар

някой може ли да ми каже защо при продължително каране на газ стрелката на индикатора за температура направо откача. и има доста силни колебания

Коментар

Working...
                              X