Привет,Заглавието говори достатъчно за проблема ми. Разхода е около 17 на 100 градско, ако я карам "бабешката", ама съвсем, сменям предавките на 1300-1500 оборота, пускам по инерция когато мога и.т.н.,пада до 15, ама това не е каране, а експеримент. Наложи ми се да карам извънградско след един камион, с около 70-90 км/ч, и с 40 литра минах точно 555 км. Това прави около 7 на 100. Иначе при каране 140-170 по магистралата от София до Чирпан и после 90-120 свършва между Карнобат и Бургас, което е около 10,5/100. Колата е Фиат Брава 1,8, газовата уредба е Lovato с ламбда контрол. Въздушен филтър, кабели и свещи - всичко е ОК. Ламбда сондата при последната проверка на осцилоскоп също беше добре, а и няма много логика да не работи само на градско. Преди това се бях подвел по едни писания в нета и разбърках настройките на изпарителя. Описания разход ми говори, че имам твърде богата смес при празен ход. (Правилно ли разсъждавам?) Какво да "пипна" по изпарителя, за да оправя нещата? Имам един един голям пластмасов винт от страни на изпарителя, и един малък месингов, който се достига вертикално. Кой от винтовете за какво е, и в коя посока на въртене какво променят? Имам чувството, че страничния е безконечен, а месинговия дори да го завия до край, нищо не се променя. Може ли малко теория и практика по този въпрос, в нета нищо не можах да намеря. Благодаря предварително.

Коментар