Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЗА-Данъчна промяна!

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    ЗА-Данъчна промяна!

    Колеги,винаги съм се чудел в тази нашата държава(мащеха)има ли мислещи хора или няма.Възможно ли е да се обединим в една велика кауза и да спечелим всички от това.По цял свят правителствата насърчават употребата на газ за автомобилите, било то пропан-бутан или метан от ЕКОЛОГИЧНА гледна точка.Основно се намаляват данъци на автомобилите.ЗА това имам няколко предложения и моля модераторите за съдействие.1. Да проучим подробно как стои въпроса с данъчни или други преференции в другите държави за автомобили работещи на газ.2. Да се обединим зад обща идея и цел и да излезем с конкретни искания за преференции.3. Да привлечем за своята кауза и колегита от всички автомобилни форуми.4. Не забравяйте думите на Левски -"Ако спечеля печели цял народ, ако загубя губя само себе си"Колеги нека си размърдаме мозъците, може ли да го направим национален проблем. ОЧАКВАМ БУРНИ ДЕБАТИ ПО ТЕМАТА И ДАНО Я ДОКАРАМЕ ДО КРАЙ.

    #2
    Да припомня какво каза Слави наскоро - в България има едно сакрално място, намира се пред парламента, събират се 5000 човека с павета и си пожелават нещо и то се случва.

    Коментар


      #3
      Аз съм за данъчните преференции! Почти навсякъде има преференции.

      Коментар


        #4
        Още един глас за!!! И по същия начин стои въпроса и за акциза на газта!!! Вместо да се насърчава ползването на екологичното гориво, дайте и от там издоим каквото може, щото много хора взеха да карат на газ....
        FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
        ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC

        Коментар


          #5
          Държавата - майка за едни, мащеха за други

          Колеги, искам да дам и аз своя глас ЗА данъчните и акцизните преференции за нас каращите с еко горива.Но както съм написал в заглавието на отговора си, държавата е майка за едни, но мащеха за други.Как да премахнат или дори да намалят акциза на пропан бутана след като повече от 20% от автомобилите се дижат не само с бензин и дизел...........Ще намалее бюджетния излишък изведнъж, как ще стане това........нали трябва да има парички............Няма да има оправия........за жалост.
          Driving Marea Weekend 1.8 16 V on LPG

          Коментар


            #6
            Да но може поне да пробваме да нададем ВОЙ пък да видим какво ще излезе.

            Коментар


              #7
              Бе те на даскалите не обърнаха внимание, а хората се попиляха да стачкуват, та на нас ли!Не виждате ли че всеки ден измислят нови капанчета за събиране на пари...
              Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
              Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
              ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

              Коментар


                #8
                Теоретично, акцизи се събират главно за стоки, които са вредни в някакво отношение. Идеята на акциза е, да се използва за премахване на вредното влияние на тези стоки. Тоест, ако събираме акциз от цигари, средствата трябва да се насочват за здравеопазване. Ако събираме акциз от горива, средствата трябва да се използват за екология. Нивото на акциза пък, трябва да съответства на вредността на стоката - колкото по-вредна е стоката, толкова по-голям е акциза. Нищо от това не става в България. Акцизните такси се събират от потребителите на дадени стоки и потъват в бюджета заедно със всички други данъци. Ето това е, което трябва да се промени. Пропан-бутана и метана да са с по-нисък акциз, защото са по-екологично чисти от примерно бензина, мазута и др.под. Био горивата от възобновяеми източници - биодизел, етилов алкохол, трябва да бъдат без акциз, по простата причина, че те не вредят на околната среда.По-леките цигари да са с по-нисък акциз от пурите примерно.Парите събирани от акцизни такси да се насочват строго за дейности съобразени с вредността на стоката - парите от тютюневите изделия да отиват в онкологичните клиники и за превенция на пушенето при децата. Парите от алкохола, за лекуване на цирози и отново пропаганда и превенция.Парите от горивата за залесяване, финансиране и дотиране на проекти за екологични горива от възобновяеми източници (био дизел, спиртни горива).Бре, то стана цяла предизборна платформа. Yellow_Flash_Colorz_PDT_29
                Fiat Ritmo 105TC
                1600cc 105к.с.

                Коментар


                  #9
                  Вместо да философстваме хайде да действаме Аз съм за и пак за.Въпроса е как да привлечем общественото внимание?Предлагам след учителите ние да заемем мястото пред парламента Някой да се сеща за по-ефективен начин в смешната ни държава
                  == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

                  На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

                  Коментар


                    #10
                    Аз също съм за такива данъчни преференции! В повечето страни от Евросъюза има такива!Но /винаги има едно но/ мисля, че има някакъв шанс такива в БГ да се приемат когато колите от автопарка на Народното събрание се преоборудват на газ - ама познайте това кога ще стане!
                    BRAVA 1,6 16V EL 96г. - АГУ "Landi"
                    Среден разход на газ

                    Коментар


                      #11
                      Слав написа:
                      Предлагам след учителите ние да заемем мястото пред парламента
                      Мястото вече е заето от мед. сестрите :D
                      Alfa 159 SW 2.4 Ti
                      Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                      "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

                      Коментар


                        #12
                        ЗА-Данъчна промяна!

                        Незнам какво да променя зада привлека повече внимание.Ще пробвам със смяна на заглавието.

                        Коментар


                          #13
                          Re: ЗА-Данъчна промяна!

                          specialista написа:
                          Незнам какво да променя зада привлека повече внимание.Ще пробвам със смяна на заглавието.
                          Ами за да има ефект - първо трябва да се изготви конкретен списък с искания, който да е грамотно написан и разумен (поне теоретично).Второ, трябва да се пропагандира идеята навсякъде из интернет.Трето, трябва да се избере инициативен комитет. От хора, които имат достатъчно свободно време.Четвърто, трябва да се обяви съществуването на инициативния комитет и исканията му в различни (възможно най-много) медии - телевизии, вестници и др.под. Трябва да се представят доказателства за широка подкрепа (иначе няма да ни вземат насериозно).Трябва да се представят аргументи защо тези искания са справедливи. Ако трябва да се потърсят експерти.От тука, ако политиците решат да дебатират - да се преговаря. Ако не искат и не можем да ги принудим - тогава може да се мисли за протестни действия, шествия и др.под. Привличане за съюзници на екологични организации и т.н.Важно е да се разбере, че правителството няма нужда да стимулира хората да си слагат газови уредби - те си ги слагат и без това, тъй като дори и с акцизите, цената на газта е по-ниска от на бензина.
                          Fiat Ritmo 105TC
                          1600cc 105к.с.

                          Коментар


                            #14
                            Нещата не вървят можеби защото всеки чака нещо на готово да му се поднесе и той да каже -да аз одобрявам ,или неодобрявам това.Сигурен съм че всеки от нас е чувал за това как стоят нещата в чужбина,сигурен съм,че измежду нас има хора които знаят чужди езици(аз не знам) и ,че с малко повече ровене може да се стигне до конкретна информацияСпоред мен тази информация трябва да се събира някъде ,да се обобщава и използва когато трябва.Хайде бе хора размърдайте се,защо като декларираш че си с катализатор ти намалят данъка на половина-щото си бил екологичен-нали,а за газта само нови врътки на какво да отговаряла АГУ и т.н.Никой не казва че това ще се случи с вълшебна пръчка,и точно за това пуснах тази тема,зада създадеме ЗАЕДНО ,с мнения и предложения обща концепцияи план за действие.Ако трябва темата нека се премести на друго място и там да се събира и обсъжда информацията.СТАНИ,СТАНИ ЮНАК БАЛКАНСКИ,ОТ СЪН ДЪЛБОК СЕ СЪБУДИ И ЧУДО ГОЛЯМО СЪТВОРИ !!!

                            Коментар


                              #15
                              specialista написа:
                              ...,защо като декларираш че си с катализатор ти намалят данъка на половина-щото си бил екологичен-нали,...
                              На мен не ми го намалят! Горното важи само, ако ДВГ е до 100 к.с. - калкулатор! Ето още една тема за петиция /размисъл/.
                              BRAVA 1,6 16V EL 96г. - АГУ "Landi"
                              Среден разход на газ

                              Коментар

                              Working...
                              X