Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Газова уредбва за Браво 1.6 16V?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Газова уредбва за Браво 1.6 16V?

    Значи имам гореспоменатото Браво - 1,6 16 клапана, пълен инжекцион и при сегашната разлика в цената бензин/газ се замислям дали да не мина на газ и искам да попитам към каква газова уредба да се насоча - обикновена или инжекцион? В момента разходът ми на бензин е 7-8/100 извънградско и 11-13 градско в София, което честно казано ми идва малко много. На година минавам около 15000 км, но в града се ограничавам точно поради големият разход, тоест на газ би трябвало да карам повече. Интересува ме колко ще се повиши разхода на гориво с обикновена уредба ( но направена с всички необходими неща ) и колко ще намалее приблизително мощността, както и същите работи с газов инжекцион. Ще съм благодарен на хора с опит да споделят, защото наистина се колебая дали да премина на газ, защото прочетох из форума доста и за проблемите, но пък и за разход от сорта на 7/100 газ, което би било идеално. Благодаря предварително за съветите и информацията
    Fiat Bravo 1.6 16v

    #2
    с обикновена газова съмградско около 12-13 зимата в София, падал съм 1-2 пъти и до 11извънградско при 110-120 около 8,5с ламбда контрол може би ще спаднат стойностите с около литър
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

    Коментар


      #3
      Здрасти!Най-доброто,както можеш да се сетиш е и най-скъпо - газов инжекцион!Иначе слагаш обикновенна газова уредба с ламбда контрол и ТАР,сменяш кабели и свещи и си караш кола с добра динамика и икономична!Не му мисли,а салгай газ!Колкото по-рано,толкова по-малко пари ще инвестираш в бензин.Цените съответно са газов инжекцион 1200-1800 лева(зависи от марка и модел)Газова с всичките му електроники-около 600 лева(доколото ми е известно),ако са чисто нови електрониките може да отидеш и към 800 лева.П.С. Ако се спреш на газов инжекцион ти препоръчвам да сложиш уредба с Кейхин инжектори,макар да са малко по-скъпи и най-важното при читави майстори!!!!!
      Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
      Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

      Коментар


        #4
        Благодаря за отговорите! Аз вече горе-долу съм се насочил към газова уредба, но исках да видя и мнения на хора, които вече имат таква на този двигател. Питах на няколко места и с всичките електроники ми казаха такава сума - около 600лв, което е приемливо, защото по мои сметки ще ми се изплати за по-малко от години, а за година ще покрие и всички останали мизерии по ауспуси и другите неща, които може да изникнат.
        Fiat Bravo 1.6 16v

        Коментар


          #5
          A само едно ще изкажа и аз моето мнение.Аз съм с нещо средно не съмс обикновена газова ама не съм и със италиански газов инжекцион а съм с български.Вече 7000км имам навъртени с него и съм доволен разхода ми е като на предишната кола само където тя беше с 30 к.с по-малко.Специално се интересувах доста преди да сложа защото имах същата дилема и аз.От значение е най-вече дали си с пластмасови колектори или не,ако си с пластмасови вече е почти задължително да си сложиш газов инжекцион (ако не искаш след време да имаш ядове).иначе както казват колегите е така ,че с изправни кабели и свещи гърмежи няма да имаш,но аз лично съм виждал последици от такива гърмежи на кола с двигател като моя иии повярвай ми човека после доста псуваше защо се е заскрънзил за парите.На мен лично ми дава разлика грубо бензи/газ около 7лв на 100км ,газовия инжекцион струва 1200 лв.Извод : след 20 000км почва да работи за теб .Сам можеш да се убедиш колко хора пишат какви лампи им светят ,емулатори и какво ли още не им прави проблем,стъпкови мотори се замърсяват от това че има чашка и т.н..Вярно е че се оправя ама никой от нас не купува кола за да я прави нали! всеки иска да налива и кара.Това са моите съвети вече човек сам решава какво ще сложи ,все пак кучето скача според тоягата ,но ако искаш да нямаш проблеми с колата си и възнамеряваш да я караш по-дълго време и можеш да си го позволиш сложи си газов инжекцион .Можеш да се поинтересуваш ,има още хора с такъв като моя ,нека те споделят мнение.Надявам се да съм от помощ.
          Play Golf ,but not drive golf!!!
          Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
          C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

          Коментар

          Working...
          X