Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Обикновена ГУ на Lancia Dedra 1.6 mono

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #16
    Ще кажа на газаджията, че искам прекъсване на помпата на газ. Но май трябва и емулатор ламбда сонда + емулатор дюза? Така ще е най-добре, нали? Колега със същия двигател ми разправя, че компа му трупал грешки и на бензин колата не върви както трябва, та се е решил да слага емулатор на ламбдата скоро време. Против запушването на дюзата съм намислил превантивно от време на време да сипвам добавка за почистване на дюзи в бензина.

    Коментар


      #17
      Вече с АГУ Ловато + тороидална бутилка. Релета на дюзата и ламбда сондата. Автоматично ключе с палене на бензин и обръщане на газ към 2000об. Помпата решихме с майстора да не я спираме, понеже бензина охлажда дюзата и донякъде я пази.

      Коментар


        #18
        Честито и много безавариини км. Добре сте постъпили с помпата само едно уточнениепърво сте прекъснали дюзата така че церкулиращия бензин не я охлажда щото не се нагрява, той охлажда помпата, но пък за сметка на това пази дюзата от зацапване и запушване.
        Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
        (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
        Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

        Коментар


          #19
          Още не съм сменил талона, понеже съм малко ограничен във времето. Тия дни мисля да тегля 2 часа преди работа и да отида до КАТ. Само паспорт и стар талон ли ми трябва? Нещо друго искат ли и как става узаконяването? Кога трябва да ходя на ГТП с АГУ? Веднага след придобиване на новия талон или чак догодина, като изтече настоящия ГТП без АГУ? Бих отправил тези въпроси директно към служител от КАТ, но те нямат информационен телефон (не е ли абсурдно толкова голяма структура да няма!).

          Коментар


            #20
            Че излезне, че я съм най-редовния водач в тоя форум. Днес смених талон - 10.00лв и 30мин. Иска се: паспорт на газовата или ГТП с прегледана АГУ, талони, ГО. Сега в талона ми пише: Petrol/LPG. Относно следващия ГТП - служител от каналите на КАТ ми каза, че следващия ГТП с АГУ се прави когато изтече настоящия, т.е. не е необходимо веднага след монтаж на АГУ да се прави нов ГТП. Те тва е.

            Коментар


              #21
              Фиатът ми е със същия двигател и газовата уредба е с комп и стъпков мотор. Работи си без грешка. Бензиновата помпа не е добре да я спираш. По-добре си поддържай някакво количество бензин в резервоара и го използвай при всяко палене. При мен колата автоматично минава в режим бензин след всяко гасене и съответно пали на бензин. Ако спреш помпата, ще отнема време когато се наложи да прехвърляш от газ на бензин, понеже тръбите ше се изпразват като спреш помпата.
              Fiat Tipo 1.6 i.e. 1992 г.
              Suzuki GSX 1100 E 1985 г.

              Коментар

              Working...
              X