Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Повишаване обороти на празен ход - FIAT Brava 1.6 16V

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Повишаване обороти на празен ход - FIAT Brava 1.6 16V

    Здравейте, имам следния проблем на FIAT Brava 1.6 бензин 16V.При палене на студен двигател оборотите които поддържа са 800-850 и всичко е ОК. Проблема идва, може би , като загрее двигателя, при което оборотите на празен ход се увеличават до 2500-3000 и се поддържат на тези стойности.Много ще съм благодарен , ако някой успее да помогне.

    #2
    Свали 2-те болтчета на стъпковия мотор ,извади го от колектора и му почисти буталцето отпред, почисти и колектора където затваря буталцето . След това разкачи акумулатора за 15-20 минути , закачи го и запали като я оставиш да поработи 10-тина минути на празен ход .
    Фиат Крома 1.9 16v+
    Фиат Браво 1.6 16v
    Фиат Мареа 1.6 16v

    Коментар


      #3
      Re: Повишаване обороти на празен ход - FIAT Brava 1.6 16V

      Goonal написа:
      При палене на студен двигател оборотите които поддържа са 800-850 и всичко е ОК.
      Според мен това не е нормално. Тези обороти (800-850) трябва да ги поддържа точно когато е загрял моторът. А когато е студен винаги поддържа 1100-1200 оборота (зависи колко е студено времето, при мен в много студено време макс. 1300 об., при по-топло време 1000-1100) Това, ако всичко е изправно, разбира се.Както е казал колегата, провери в какво състояние е стъпковото моторче, освен това виж и температурния датчик.
      Войната по пътищата не спира! Карай умно, стигни жив!

      FIAT Bravo_SX 1.6 16v 103 hp '97 + АГУ LOVATO

      Коментар


        #4
        Да, разбира се, в началото оборотите са 1100-1200 докато загрее. Температурния датчик каква роля ограе за оборотите и наличния проблем.

        Коментар


          #5
          Ако датчикът не отчита температурата на двигателя, докато последният е студен, драма няма. Компютърът вижда студения двигател и завишава леко оборотите, за да не гасне. Когато обаче двигателят загрее, но датчикът продължава да твърди, че му е студено, компът продължава да увеличава оборотите. Така се стига до твоето положение - все едно ти му подаваш газ на загретия двигател. Само че в случая го прави компютърът.
          Fiat Tipo 1.6 i.e. 1992 г.
          Suzuki GSX 1100 E 1985 г.

          Коментар


            #6
            Здравейте, на 1.6 не е ли само един датчика за температура (намира се на корпуса на термостата), ако е така то стрелката за температурата щеше да стой ниско долу. Според мен или е мизерия при стъпковият мотор или смуче въздух след дросела като загрее в следствие на лошо уплатнение.

            Коментар


              #7
              Има и с 1 температурен датчик, има и с 2 темп. датчика.Моделите до ’98 г са с 2 темп. датчика --> http://axm-auto.com/index2.php?brand...оделите след ’98 г са с 1 темп. датчик --> http://axm-auto.com/index2.php?brand...menkl=2&show=1
              Войната по пътищата не спира! Карай умно, стигни жив!

              FIAT Bravo_SX 1.6 16v 103 hp '97 + АГУ LOVATO

              Коментар


                #8
                shadybg написа:
                ... Според мен или е мизерия при стъпковият мотор или смуче въздух след дросела като загрее в следствие на лошо уплатнение.
                Ако смуче въздух след дросела, ми се струва, че по-скоро ще гасне. Пък може и да бъркам
                Fiat Tipo 1.6 i.e. 1992 г.
                Suzuki GSX 1100 E 1985 г.

                Коментар


                  #9
                  аз проблема с неравномерните обороти го оправих по следния начин - вързах снопа кабели, които са зад акумулатора, водят към стъпковия мотор и дросела и от там към компютъра със свинска опашка, така че да не се опъват на долу и да създават проблема.когато колата е с високите обороти поразмърдай с ръка кабелите и ще разбереш дали е там проблема, поне аз така разбрах, а иначе чистенето на стъпковия мотор и дросела не помагаха при мен.карам мареа 1.6/16 97г. и вече няколко месеца оборотите са "пушка".

                  Коментар

                  Working...
                  X