здравейте колеги,имам проблем на бензин и не мога да разбера откъде се получава това.Проблема е че понякога си пали без проблема а друг път не иска да запали,помпата ли си е заминала или има някакво реле или нещо по токовете което не е наред,колата е брава 1.4 12в
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с бензиновата помпа
Collapse
X
-
Така никой не може да ти каже, трябва да се огледа на място при евентуално НЕзапалване, помпата работи ли, има ли ток към свещите. Много е вероятно да е датчик запалване, това е типичен признак за него, но най-вече се проявява когато колата загрее и тогава отказва, при мене го имаше този проблем и в един момент колата буквално изгасна и повече не запали. Мога да ти кажа как да го тестваш без мерене въпросния датчик дали е от него...Значи когато въртиш стартера обортомера трябва да отчита макар и ниски обороти, при мене 400-500 оборота отчита, когато датчика не работи обортомера не отчита когато въртиш стартера, това ми е направило впечетление, обаче съм с дигитално табло, не знам при обикновенното дали отчита когато въртиш стартера. Самия оборотомер взима информация от този датчик. Бензиновата помпа можеш да я тестваш като и пуснеш два кабела и да видиш дали хвърля бензина отпред, обаче ще трябва да отвиеш маркуча за бензинаbobi20 написа:моля ви,кажете какъв може да е проблемаТеоритиците си лаят, голфа си върви!
Коментар
-
благодаря много утре ще тествам,ток към свещите има,на газ паля без проблем само на бензин отказва понякогаValiosport написа:Така никой не може да ти каже, трябва да се огледа на място при евентуално НЕзапалване, помпата работи ли, има ли ток към свещите. Много е вероятно да е датчик запалване, това е типичен признак за него, но най-вече се проявява когато колата загрее и тогава отказва, при мене го имаше този проблем и в един момент колата буквално изгасна и повече не запали. Мога да ти кажа как да го тестваш без мерене въпросния датчик дали е от него...Значи когато въртиш стартера обортомера трябва да отчита макар и ниски обороти, при мене 400-500 оборота отчита, когато датчика не работи обортомера не отчита когато въртиш стартера, това ми е направило впечетление, обаче съм с дигитално табло, не знам при обикновенното дали отчита когато въртиш стартера. Самия оборотомер взима информация от този датчик. Бензиновата помпа можеш да я тестваш като и пуснеш два кабела и да видиш дали хвърля бензина отпред, обаче ще трябва да отвиеш маркуча за бензинаbobi20 написа:моля ви,кажете какъв може да е проблема
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар