Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Fiat Stilo 1.6 16v - грешка P0105

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Fiat Stilo 1.6 16v - грешка P0105

    Здравейте колеги , колата я караме от 2 седмици и светна лампичката на мотора (engine fault) . Закарахме я на диагностика и показа тая грешка P0105.Разбрах че означавало ниско налягане в тръбите или нещо такова. Предположиха че е от map сензора и го смениха с друг . Покарахме известно време колата и след 2-3 дни пак същото със същата грешка. Да не забравя да отбележа , че и при каране от първа на втора следва някакво чудене известно време и след това ускорение , незнам дали е свързано с това. Въпроса ми е някои сблъсквал ли се е с подобен проблем и как се остранява. Благодаря предварително.
    Fiat Stilo 1.6 16v

    #2
    Колата на газ ли е? Тази грешка по спомен мисля че означаваше" не мога да се справя с горивната смес".Получава се при заминала бобина , кабели свещи ниско налягане на гориво и още много неща. Маха се с ресетване на екуто.Обикновенно ,когато колата е на газ се получава заради лоши настройки на газта.Тук из форума има доста писано за самоадаптацията на това еку IAW49f би трябвало да е.

    Коментар


      #3
      Не колега на бензин е. А и забравих да спомена понякога и гъсне като е в движение!
      Fiat Stilo 1.6 16v

      Коментар


        #4
        Сега мога да пиша повече , одеве бях малко зает. Във връзка с мап датчика малко обяснение, той мери вакума във всмукателният колектор и температурата на входящия въздух. Смяната му защото няма налягане в едни тръби е все едно да смениш таблото защото бензиномера показва че няма бензин Т.е смяната му не оправя липсата на налягане в едни тръби , той е датчика който показва че там няма налягане , в случая вакум(налягане със знак -) дано си си взел стария , защото предполагам че му няма нищо. Така и сега идваме до вероятната причина, предполагам че имаш смучене на въздух някъде след дроселовата клапа(това дето е вързано за маркуча след въздушният филтър). Там има няколко маркучета и някое може би е скъсано , ако свалиш платмасовият капак отгоре ,в задната част на двигателя се виждат. Това всичкото го казвам от личен опит и не е задължително да съм прав.

        Коментар


          #5
          бобина и аз го имах същия проблем

          Коментар


            #6
            Почисти си дросела, с бензин се чисти.
            The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
            Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
            Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

            Коментар


              #7
              Малко развитие по темата. Закачихме стария Мап сензор , напръскахме тръбите с спрей и момчето което правеше тая процедура забеляза някакъв мъркуч които отива към резервоара. Откачихме въпросния мъркуч и запушихме с тапа отвора. Не се появиха никакви грешки по таблото и се кара колата вече 3ти ден така. Той каза че е възможно проблема да идва от тоя маркуч, които разбрах от него служел по скоро за мерене на газовете или някакви неща свързани с екологията неща. Знаете ли нещо за него ?
              Fiat Stilo 1.6 16v

              Коментар


                #8
                Колеги някои може ли да ми каже за какво всъщност служи тоя маркуч дето е откачения. Колата я карам така и нито мени обороти нито изкарва тая грешка за engine fail .
                Прикачени файлове
                Fiat Stilo 1.6 16v

                Коментар


                  #9
                  Вентилация на резервоара през активен въглен мисля че беше.На него някъде има едно ел клапанче ,което явно е прецакано.А ,то се вижда на снимката
                  FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

                  Коментар


                    #10
                    Има ли проблем колата да се кара така ?
                    Fiat Stilo 1.6 16v

                    Коментар


                      #11
                      phones3 написа:
                      Има ли проблем колата да се кара така ?
                      Нямаш никакъв проблем, карай си колата.
                      Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
                      Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

                      Коментар

                      Working...
                      X