Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Температурен датчик пунто 1,2 16в

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Температурен датчик пунто 1,2 16в

    Колеги искам да ви попитам колко температурни датчика има този двигател 1,2 16в спортинга 97г. и къде са и как може да се провери дали някои от тях е за смяна Благодаря предварително

    #2
    Би трябвало да са 4.Един за температурата на входящия въздух,един за охладителната течност,който подава сигнал на ЕКУ,един за показанието на таблото и един за перката.Мисля,че този за ЕКУ и този за показанието на таблото са в един общ корпус(но не съм сигурен).За да се види кой е заминал трябва да се измери съпротивлението им,но не мога да ти кажа стойности,нека някой който знае да пише.
    Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

    Коментар


      #3
      а възможно ли е от не работещ температурен датчик да ми барка ЕКУ то и да ми прави богата горивна смес и също така тези датчици за веднаж ли отказват ?

      Коментар


        #4
        Да възможно е,примерно този датчик,който подава информация на ЕКУ ако е заминал или дава грешни стойности,дава информация,че мотора е студен и той си пуска повече гориво и от там богата смес.
        Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

        Коментар


          #5
          Замерих датчиците този които подава инфо на компа показваше 400 ома на загрял двигател ,а другият датчик които подава сигнал на стрелката на таблото показа 245 ома на загрял двигател ,а според ауто датата на 90 градуса трябва да дава съпротивление от 252 до 298 ома такаче ще се сменя датчик

          Коментар

          Working...
          X